Max Matthiessen - Christoffer Folkebo lämnar vd-posten på Max Matthiessen

Christoffer Folkebo lämnar vd-posten på Max Matthiessen

Newsdesk 16/1 14:37

Max Matthiessens vd och koncernchef Christoffer Folkebo lämnar företaget efter tolv år på posten. Detta för en ny roll som vd på Altor-ägda Caram (Carnegie Affiliated Managers). Torbjörn Lidenklint, styrelsemedlem och senior partner på Max Matthiessen, tar över som tillförordnad vd.

Christoffer Folkebo tillträdde rollen som vd för Max Matthiessen 2006. Under hans ledning har företaget gått från att vara en franchiserörelse till att i dag vara en helhetsleverantör inom sparande, pensioner och försäkringar och en del av Willis Towers Watson med över 40 000 anställda. Max Matthiessen hade under 2016 en omsättning på ca 1,3 miljarder kronor.

?Företaget har haft en mycket stark utveckling under Christoffers ledning. Hans passion för verksamheten och starka engagemang för Max Matthiessens medarbetare och kunder gör att han lämnar företaget i en mycket stark position?, säger Bertil Hult, styrelseordförande för Max Matthiessen-koncernen och fortsätter: ?Det är nu viktigt att vi hittar rätt ersättare som kan bygga vidare på detta fina arbete.?

?Max Matthiessen är ett fantastiskt bolag som står på en väldigt stabil grund?, säger Christoffer Folkebo. ?Efter att ha varit vd i tolv år är det med både stolthet och vemod jag har beslutat att lämna företaget. Det har varit ett mycket spännande uppdrag att leda Max Matthiessen men nu känner jag att det är rätt tidpunkt att gå vidare till nya utmaningar?, avslutar han.

Torbjörn Lidenklint, styrelsemedlem och senior partner, tar per dagens datum över som tillförordnad vd. Christoffer Folkebo kommer att vara kvar i en konsultativ roll under en övergångsperiod. Företaget inleder nu en process att hitta en permanent ersättare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Petra Broman
Kommunikationschef Max Matthiessen
E-post: petra.broman@maxm.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Carnegie

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status