Cool Company Skandinavien AB - ?Cool Company goes UK

?Cool Company goes UK

Newsdesk 7/12 12:35

Det svenska egenanställningsföretaget lanserar nu sin tjänst i Storbritannien. I en allt mer internationaliserad arbetsmarknad som är under stark förändring vill Cool Company ta position som länken mellan företag och frilansare.

Den brittiska marknaden för frilansare är stor, det finns uppskattningsvis 2 miljoner britter som i någon form arbetar som frilansare. Dessutom är det väl utvecklat bland brittiska företag att jobba med resurser och experter som knyts till företaget på frilansbasis. Marknaden kring egenanställningsföretag präglas av Brookson och Parasol Group som är de ledande bolagen men Cool Company bedömer att det finns marknadsandelar att ta.

Fortsatt internationalisering
Cool Company har tidigare aviserat att man nu går in i en fas där internationalisering står i fokus. Storbritannien är Cool Companys fjärde marknad efter Sverige, Norge och Finland.

? Storbritannien är ett viktigt steg i vår internationalisering och en marknad där vi kommer se många intressanta förändringar inom de kommande åren. Inte minst med tanke på hur Brexit kommer att påverka arbetsmarknaden för både svenskar i Storbritannien och för nordiska bolag som söker brittisk kompetens, säger Andreas Kullberg, vd för Cool Company.Jakob Sandström landschef för Cool Company UK

Som landschef för Cool Company UK har Jakob Sandström anställts. Han har bott, studerat och arbetat i London i 5 år. Närmast kommer han från Freshminds Talent som är en rekryteringsfirma som tillhandahåller frilanskonsulter till världsledande företag på en interimsbasis.

? Under mina år i rekryteringsbranschen i Storbritannien har jag sett hur marknaden förändras och vilket stort behov egenanställningsföretag fyller. Trots en välutvecklad marknad inom gig-ekonomin saknas ett utbud av de tjänster Cool Company erbjuder, därför ska det bli mycket spännande att etablera Cool Company på de brittiska marknaden, säger Jakob Sandström.

För mer information:
Andreas Kullberg, CEO Cool Company: 073-507 78 77
Jakob Sandström, ansvarig Cool Company UK: 076-799 52 90


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status