Cool Company Skandinavien AB - ?Cool Company lanserar lösning för att förenkla och förkorta anställningsprocessen av utländsk spetskompetens

?Cool Company lanserar lösning för att förenkla och förkorta anställningsprocessen av utländsk spetskompetens

Newsdesk 10/10 07:00

Behovet av IT-kompetens är stort i Sverige. Om fem år kommer det att saknas 60 000 personer inom IT, enligt IT- och Telekomföretagen. Den arbetskraften måste komma från andra länder. Nu lanserar Cool Company en lösning för att förenkla och radikalt förkorta processen av att anlita konsulter från länder utanför EU.

Samtidigt som underskottet av IT-kompetens ökar i Sverige, utvisas utländsk kompetens, bland annat på grund av fel försäkringar och stelbenta migrationslagar. Detta drabbar Sverige som IT-nation och behovet av kompetens inom framförallt beslutsstöd, IT-säkerhet och systemtekniker är stort. Den kompetens Sverige behöver måste rekryteras från andra länder. Problemet är att det är komplicerat och tidskrävande att rekrytera IT-kompetens utanför EU-länder.

Kortar ner handläggning till en månad
För att hjälpa företag med detta, lanserar nu Cool Company en ny tjänst som hjälper företag att anlita IT-konsulter från icke-EU-länder med en radikalt kortare processtid jämfört med det normala.

? Vår tjänst är framförallt inriktad till de konsultbolag som varken har kompetensen eller tålamodet att hantera migrationsprocessen. Det är en komplicerad och tidskrävande process där många handlingar till Migrationsverket är fel i första omgången, vilket i sin tur försenar processen, säger Andreas Kullberg, vd på Cool Company.

Cool Company tar arbetsgivaransvar och garanterar att allt går rätt till
Cool Company är godkända hos Migrationsverket, och tar arbetsgivaransvaret för medarbetarna. Genom Cool Companys lösning säkerställs att migrationsprocessen går rätt till och att alla försäkringar och avgifter hanteras på rätt sätt så att medarbetarna inte riskerar att utvisas, som fallet varit med många IT-konsulter i Sverige.Med hjälp av Cool Company kan svenska bolag ta in kompetens från andra länder på ett snabbt och effektivt sätt. Företagen behöver inte sätta sig in i de senaste migrationsreglerna utan kan fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som de kan ta in den kompetensen de behöver.

? IT-sektorn blir allt mer globaliserad och svenska företag har en enorm marknad att hitta kompetens på. Bara i Kina utexamineras flera miljoner civilingenjörer per år, säger Andreas Kullberg.

För mer information
Andreas Kullberg, CEO Cool Company: 073 507 78 77
Katarina Bergstedt, ansvarig för utlandstjänsten: 072 300 23 11 eller katarina.bergstedt@coolcompany.se

Se mer på http://www.mynewsdesk.com/se/coolcompany


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status