Consid AB - Dagens Industri: fyra av tio saknar digital strategi ? forskningsinitiativ hjälper bolag mäta sin digitala mognad

Dagens Industri: fyra av tio saknar digital strategi ? forskningsinitiativ hjälper bolag mäta sin digitala mognad

Newsdesk 21/3 12:43

I lördagens Dagens Industriavhandlas det faktum att fyra av tio svenska bolag saknar en tydlig digital strategi, vilket framkommit av en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Di. IT- och managementbolaget Consid erbjuder tillsammans med forskningsinitiativet Networked Business Initiative, NBI, svenska bolag att mäta sin digitala mognad.

I lördagens Di avhandlas det faktum att fyra av tio svenska bolag saknar en tydlig digital strategi ? och att dessutom 53 % är tveksamma till om de över huvud taget behöver en sådan.

? Digitaliseringens framfart är påtagligt i både näringsliv och samhället i stort idag. Som kund och konsument avnjuter vi enklare, bättre och billigare digitala tjänster idag och i snabbare takt än någonsin ersätts gamla sanningar. Samtidigt får vi inte glömma att en stor andel svenska bolag inte är digitala stjärnskott som Spotify och Klarna utan traditionella bolag där digitaliseringen utmanar i princip alla delar av verksamheten och då blir en digital strategi svårare att omfamna och räcker sällan för att säkerställa fortsatt konkurrenskraft. Därför tror vi många fortfarande saknar en strategi och behöver stöd i att både utvärdera, navigera och exekvera sina digitala möjligheter, säger Patrik Zenno, affärsområdeschef för Consid Interactive.

Consid är en av tre exklusivt utvalda partners att tillsammans med forskningsinitiativet Networked Business Initiative, NBI, för första gången låta svenska bolag mäta sin mognadsgrad i digitala kanaler kostnadsfritt. Omnichannel handlar om att använda alla relevanta kanaler för en sammanhållen kommunikation och marknadsföring av ett företag eller dess produkter och tjänster med syfte att sätta kunden i centrum och att med digitala hjälpmedel se till att denne får en lika bra upplevelse oavsett vilken kanal kunden har kontakt med företaget i.

Undersökningen, som Consid erbjuder i samarbete med NBI, är kostnadsfri och erbjuder bolag att:

  • Se var verksamhetens styrka respektive svaghet ligger över de 6 omnichannel-disciplinerna.
  • Jämföra sina resultat med andra företag i sin bransch.
  • Få inspiration till vart de ska börja för att komma vidare med omnichannel.

? Vi tror att det är hög tid för svenska bolag att börja skapa sig en förståelse för och insikt i hur de ligger till i sin egen digitaliseringsprocess samt kunna jämföra sin digitala mognadsgrad med andra bolag i samma bransch, för att slippa gissa och grunda affärskritiska beslut på riktig data och omvärldsanalys. Det onlineverktyg för detta som vi erbjuder tillsammans med NBI är en perfekt utgångspunkt och verklig temperaturmätare för bolag som inte vill omsprungna, säger Zenno.

Läs mer och registrera ditt bolag för undersökning av dess digitala mognad.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status