Danske Bank Sverige - Danske Bank tar blivande unicorns till Kina

Danske Bank tar blivande unicorns till Kina

Newsdesk 2/11 09:39

Shanghai är en av världens snabbast växande startup-hubbar och en tung utmanare till Silicon Valley. Den 14 november öppnar Danske Bank för ansökningar till acceleratorprogrammet nHack i Shanghai, Beijing och Shenzhen för svenska entreprenörer.

Acceleratorprogrammet är en unik möjlighet att få tillträde till expertnätverk, finansiärer och en enorm marknad i Kina. Programmet genomförs under tre månader och öppnar dörrar och skapar nya kontakter som kan hjälpa startups på sin tillväxtresa i Kina och Asien. nHacks fokus ligger på att förkorta ledtiden från idé till marknad.

- Jag och mina kollegor är övertygade om att vi kommer hitta morgondagens unicorns bland de entreprenörer som ansöker till nHack. Genom acceleratorprgrammet kan vi hjälpa företag att testa sina affärsidéer i Kina och få ett kontaktnät som hade varit svårt att finna på egen hand, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige

Kina har stark och framstående roll både när det gäller frihandel och innovation inom exempelvis området sustainability som förnybar energi. Allt fler ser nu Kina som en verklig ledare i klimatfrågan. De är den näst största ekonomin i världen och har en stark tillväxt som är intressant för svenska företag. En närvaro i Kina kan ge nordiska företag konkurrensfördelar men också möjlighet att lära av andra lokala företag. Även på det digitala området är Kina framstående. Det finns en oerhörd potential för den som tar chansen.

Kina har tillgång till kapital, talang och marknad, och även hemmaarenan för 70 stycken av de globala 250 unicorns.

Läs mer om nHack och Danske Banks event här.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Sundblad, presschef, Danske Bank Sverige
070-644 01 40, anna.sundblad@danskebank.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Danske Bank Accelerator

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status