Consid AB - De vill förändra Uppsalas IT-scen ? skapar en knytpunkt för kvinnor i branschen

De vill förändra Uppsalas IT-scen ? skapar en knytpunkt för kvinnor i branschen

Newsdesk 19/9 10:20

För ett år sedan etablerade Consid sitt kvinnliga nätverk Q Rendezvous i Uppsala för att skapa en mötes- och inspirationsplattform för kvinnor yrkessamma i IT-branschen. Nu bjuder konsultföretaget in till ett öppet mingelevent på Norrlands Nation för att ytterligare väcka uppmärksamhet åt IT-branschen. Niclas Hedenskog är VD för Consid i Uppsala och drivande i frågan om att jämställa IT-branschen.

I september 2017 etablerades Consid i Uppsala genom förvärvet av Imentum och konsultföretaget har sedan dess växt snabbt i staden. Niclas Hedenskog är VD för Consid i Uppsala och drivande i frågan om att jämställa IT-branschen:

? Jag har varit verksam i Uppsalas IT-scen sedan 1985 inom diverse bolag. En gemensam nämnare har varit den skeva procenten kvinnor representerade i bolagen, vilket är synd då en jämställd och mångfaldig arbetsplats ger en bättre dynamik och i min åsikt långsiktig konkurrenskraft. Vad du kan arbeta med inom ramarna för IT idag är brett och involverar alla personligheter, intressen och roller ? den förståelse måste bara ut och ett event som Q Rendezvous möjliggör just detta.

Consid har bjudit in cirka 70 kvinnor yrkessamma i IT-branschen för en nätverkskväll på Norrlands Nation 25 september, där inspirationstalaren Lisbeth Chawes, utsedd till en av Nordens 50 mest inspirerande tech-kvinnor, är inbjuden att hålla ett peptalk i ämnet ?Leadership in a digital age?. Nu vänder sig Consid till de kvinnor i Uppsala som är intresserade av att veta mer om IT och digital kommunikation och välkomnar in till en kväll tillsammans med Q Rendezvous.

- Vi ser fram emot en givande kväll tillsammans med Uppsalas IT-profiler och andra intressanta kvinnor ur Uppsalas näringsliv. Vi tror att det sker något när man samlar öppensinnade individer på ett och samma ställe och genom inspirerande peptalks och nätverksmöjligheter öppnar upp för nya sammanhang som påverkar hur IT-scenen ser ut idag. Målet är att influera till en jämställd arbetsplats och det gör vi genom att hålla Q Rendezvous i framkant i Uppsala, säger nätverkets projektledare Johanna Björnsund.

Anmälan till eventet sker på consid.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status