Sörmlands Sparbank - Den 30 juni 2017 blir de äldre mynten och sedlarna ogiltiga

Den 30 juni 2017 blir de äldre mynten och sedlarna ogiltiga

Newsdesk 29/6 14:26

Det är endast någon dag kvar innan de äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten samt 100- och 500-kronorssedlarna blir ogiltiga som betalningsmedel. Om man inte hunnit använt sina pengar innan dess finns det fortfortfarande möjlighet att sätta in pengarna på konto i banken.

De äldre 1-, 2- och 5-kronorsmynten samt 100- och 500-kronorssedlarna blir ogiltiga som betalningsmedel den 30 juni 2017. Fram till den 31 augusti 2017 går det att sätta in de äldre mynten på konto i banken, därefter blir de värdelösa, och sista dagen för att sätta in de äldre sedlarna är den 30 juni 2018.

Sörmlands Sparbank är en av få banker som fortfarande erbjuder kontanthantering på kontoren i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker. Banken tar emot mynten fram till den 31 augusti 2017 och sedlarna fram till den 30 juni 2018. Insättning måste ske på konto i banken och det går inte att växla in de äldre mynten och sedlarna mot nya. För kunder i banken är det avgiftsfritt att sätta in pengarna på konto i banken.

Det är det största mynt- och sedelutbytet som pågår just nu i Sveriges historia. För att underlätta insättningen av mynt erbjuds bankens kunder möjligheten att göra engångsinsättningar även på våra kontor i Kundtjänst.

- Det är stora mängder mynt och sedlar som är i omlopp just nu, men vi arbetar aktivt för att hjälpa kunderna på bästa sätt. Kontanthanteringen är en viktig del i vårt utbud som fullsortimentsbank och en kostnadsfri tjänst för våra kunder, säger Cecilia Fredriksson stf Chef Privat i Katrineholm.

Vid större insättningar än 10 000 kronor måste man anmäla det i förhand till banken. Banken lyder under penningtvättslagen och när man sätter in pengar på banken måste man vara beredd på att svara på frågor varifrån pengarna kommer.

Information om sedel- och myntutbytet finns på Riksbankens webbplats.

För mer information kontakta Cecilia Fredriksson, Stf Chef Privat i Katrineholm på telefon 0150-758 77 eller

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status