Hoi Förlag AB - Den digitala drogen - vårt nya folkhälsoproblem

Den digitala drogen - vårt nya folkhälsoproblem

Newsdesk 4/2 09:27

Kollar du facebook varje timme? Mejl, instagram, twitter lika ofta? Då kanske du har blivit beroende av ?Den Digitala drogen? som författaren Patrik Wincent skriver om i sin nya bok. Komikern Henrik Schyffert är en av dem som berättar om sitt mobilberoende.

Ny teknik har gjort det enklare och billigare att vara uppkopplad dygnet runt. Med hjälp av mobilen kommer man åt mejl, facebook, instagram, twitter och oändligt många andra tjänster överallt - alltid. Vårt behov av bekräftelse och nyfikenhet gör att vi tittar på vår telefon hela tiden.

? Det är ett nytt fenomen som uppstår i och med elektronikens utveckling. Målet med boken är att hjälpa folk att hitta en sund balans. Som en digital diet, att välja när och hur mycket tid vi spenderar med vår elektronik, säger författaren Patrik Wincent som är en flitigt anlitad föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala beroenden så som dataspel, mobiltelefon, internet och sociala medier.

Han har det senaste året märkt en tydlig ökning av förfrågningar från människor som vill ha hjälp att bryta sina negativa beteenden kring elektronikprylar.

? En del upplever fara för sitt liv eftersom de inte kunde låta bli att titta på sina mobiler trots att de kör bil på motorvägen. De vet att det är trafikfarligt, men klarar inte att vänta ett par minuter och stanna bilen innan de kollar vad någon skrivit på facebook eller i ett mejl. Det är ett beroende, en sorts missbruk, säger Patrik Wincent.

Henrik Schyffert, som medverkar i boken Den Digitala Drogen, berättar om hur han gjorde när han gjorde för att bryta sitt beteende:

? När jag gick in på The Phonehouse för att jag ville byta min smartphone mot en gammal vik-telefon tittade de på mig som att jag hade bett att få köpa en musköt. Men jag var tvungen. Jag var helt fast i den här jävla telefonen och nu fick det räcka. Att bryta ett beroende är svårt, men den här boken har verkligen hjälpt mig. Och så skönt det är att ha något riktigt att läsa nu när jag inte kan scrolla upp och ner på Instagram när jag åker tunnelbana, säger Henrik Schyffert.

Andra som kontaktat Patrik Wincent på Internetakuten berättade hur de fått problem i sin relationer för att partnern aldrig kunde lägga ifrån sig sin mobiltelefon.

- Många har mobilen med sig på restaurang, vid matbordet och i sängen. Det skapar en fysisk närvaro men en mental frånvaro som kan vara förödande i ett förhållande eller för en familj. Den som ständigt har mobilen på sängbordet riskerar även sömnsvårigheter.

Patrik Wincent, grundare till Internetakuten & Dataspelsakuten är nu aktuell med ?Den Digitala Drogen?. En bok som hjälper dig att förstå vad internetberoende är och hjälper dig att identifiera missbruket. Här får du även konkreta verktyg för att ta tag i problemet. Han har tidigare skrivit en bok om Dataspelsmissbruk.

Den Digitala Drogen

Hoi Förlag

Utgivningsdag: 27 januari 2016

För recensionsexemplar kontakta

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status