Daucus Design - Designat brädspel lär om kundrelationer

Designat brädspel lär om kundrelationer

Newsdesk 9/3 07:20

?Hela upplevelsen av ett besök på det fina kaféet kan spolieras om de har missat städning av besökstoaletten? säger Maria Schmidt Larsson. Hon är designer och har nyligen utvecklat brädspelet ?BYGG FÖRETAGETS ANSIKTE UTÅT ?. Det ger på ett lättsamt sätt förståelse för hur viktigt det är att en verksamhet uppfattas på rätt sätt överallt. Det kan gälla såväl företagets produkter/tjänster, lokaler, hemsida som mänskliga representanter. 

I spelet får varje deltagare en spelplan där hen agerar företagare, väljer målgrupp och anpassar företagets hela ansikte utåt för just den målgruppen. Gör man rätt får man snabbt stamkunder som ger ekonomiska förutsättningar för ännu bättre anpassning.
Spelet bygger på Marias långa erfarenhet som konsult med uppdrag att hjälpa företag att optimera hela sitt ansikte utåt. I händelsekort i spelet ges exempel från bra och dåliga anpassningar som hon stött på, varav kaféexemplet ovan är självupplevt. Grundversionen av spelet tar sina exempel från småskaliga företag med mathantverk och besöksnäring. ?På sikt kommer jag att ta fram exempel även från andra branscher och jag kan även specialanpassa dem till ett specifikt företag?, säger Maria. Då kan spelet ingå i en större satsning där ledning och medarbetare tillsammans optimerar hela företagets ansikte utåt. Det kan även fungera som introduktion för nyanställd personal och vid uppstart av företag.
Spelet ingår i en utbildningsmodul, som Maria leder, med introduktion till ämnet, spelomgång och efterföljande övning där deltagarna får applicera spelhändelser på sitt eget företag. 

Mer info: http://www.daucusdesign.se/34-news/nyheter/150-spelet-bygg-foretagets-ansikte-utat 

?Jag vill spela mer!? sa Susanne Ekstedt när hon och Charlotte Eklund-Jonsson och Elén Faxö från SP Food and Bioscience och Livsmedelsacceleratorn deltagit i speltest. (bild finns via länk nedan)

Bilder på: http://www.daucusdesign.se/galleri


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status