MeetApp - Det visuella innehållets makt

Det visuella innehållets makt

Newsdesk 20/12 09:05

De flesta vet att det visuella innehållet förstärker våra upplevelser och att det fått ett stort genomslag inte minst på sociala medier och med VR-teknologin. Men få vet egentligen hur detta hänger ihop. Läs om den vetenskapliga förklaringen till det visuella innehållets makt och om hur MeetApp, Sveriges ledande event & mötesappbolag, arbetar med innovativa visuella eventupplevelser.

?Events är otroligt tacksamma att göra mer visuella?, säger Mats Bäcklund (VD) som tillsammans med Marcus Falck grundat eventappbolaget MeetApp. Deras vision var ? och är fortfarande ? att transformera mötes-och eventindustrin genom att skapa en innovativ app som rör sig bort från möten med analogt innehåll och en passiv publik till att erbjuda en inspirerande och interaktiv användarupplevelse som stimulerar deltagarna. Redan från början inriktade bolaget sig på att skapa interaktiv kommunikation på möten och events med fokus på företagssegmentet. Sedan dess har hundratals appar byggts både för stora internationella bolag som United Airlines, Microsoft såväl som för svenska välkända organisationer bl.a. ICA, Ericsson och Stockholms stad.

?De flesta vet att visuellt innehåll är värdefullt och viktigt för att synliggöra tex ett varumärke. Men få vet egentligen varför det är så viktigt?, säger Mats. ?Självklart kan det medverka till att upplevelser förstärks, företag når fler kunder och bidra till ökad försäljning? fortsätter han, ?men det finns även en mer vetenskaplig förklaring av det hela?.

Våra hjärnor är kodade för visuell information ? enkelt, visuellt innehåll når våra hjärnor snabbare och är mer begripligt än textbaserad information. Eller för att uttrycka det mer noga, våra hjärnor är kodade att känna igen och förstå visuell information mer effektivt, vilket är bra eftersom 90% av all information som når hjärnan är visuell. Beaktar man t.ex. kroppsspråk, trafikskyltar, kartor, ansiktsuttryck, annonser och all annan form av visuell kommunikation vi upplever varje dag är det inte konstigt att hjärnan anpassats till att processa visuella koncept snabbare.

Bilder processas upp till 60,000 ggr snabbare än text ? 40% av våra nervfibrer till hjärnan är kopplade till näthinnan. Det tar längre tid för våra hjärnor att processa textbaserad eller verbal information jämfört med att processa icke-verbalt visuellt innehåll, vilket går på ca 0,25 sekunder. Enligt vissa källor processas visuellt innehåll upp till 60,000 gånger snabbare än textbaserat, vilket förklarar varför vi ibland läser om samma mening 8 gånger eller stirrar på en sida och har ingen aning om vad vi just läst.

Hjärnan är ?hårdkodad? för visuell information ? mänsklig kommunikation har existerat i över 30,000 år medan textbaserad kommunikation endast har 3,700 på nacken. Det innebär att vi under merparten av människans historia kommunicerat utan det skrivna ordet, vilket gjort att våra hjärnor haft åtskillig tid att träna på och hålla sig uppfräschade med visuella meddelanden. Våra hjärnor är hårdkodade att processa visuell information, inklusive färger, vilka kodats i våra hjärnor att representera vissa budskap eller framkalla specifika känslor. Exponering för färgen röd ökar exempelvis vårt blodtryck, ämnesomsättning och andning. Grönt framkallar motsatt reaktion och sänker ämnesomsättningen och har en lugnande effekt.

Appar anammar visuell information ? många appar experimenterar framgångsrikt med denna information och många mobilappar fokuserar på bilder, från Instagram och Snapchat till Pinterest och Vine. Och det verkar fungera. Aktiviteten per följare är 58 gånger högre på Instagram jämfört med Facebook.

Vår uppmärksamhetsspann är 1 sekund mindre än en guldfiskt ? enligt ?National Center for Biotechnology Information?, är den genomsnittliga individens uppmärksamhetsspann 8 sekunder, ner från 12 sekunder år 2000. Det är officiellt 1 sekund mindre än en guldfisks (9 sekunder). Vår kapacitet att fokusera på en sak minskar, vilket gör att initiala intryck blir allt mer viktiga.

Video fungerar ? när det tar mindre än en sekund att processa en bild så finns det 7 sekunder kvar att övertyga individen att ta nästa steg. Det kan gälla att läsa ett meddelande, ladda ner en app eller köpa en vara. Det har visat sig att besökare spenderar 100% mer tid på en webbsida som innehåller videos och att de är 85% mer benägna att köpa en vara efter de tittat på en produktvideo.

?Vi har sett ett behov ifrån kunder att kunna utforska världen på ett visuellt sätt?, säger Mats. Nu tar bolaget steget in i den virtuella verkligheten. Detta handlar exempelvis om att möjliggöra för ett flygbolag att visualisera virtuella kabinmiljöer i utbildningssammanhang. Men det kan också vara enklare saker som att göra kundens agenda och informationspunkter mer ?verkliga? genom att inkludera 360-bilder. Genom att tillåta deltagare att ta steget in i en verklighetsbaserad modell kan de ta del av t.ex. en testomgång av ny teknik, design och idéer. I USA använder skolor MeetApp i olika sammanhang. Här ser Mats möjligheter att låta skolelever ta del av ?virtuella klassresor? till sportarenor, historiska platser eller i stort sett vilken plats som helst. ?Genom att addera den virtuella dimensionen får vi ett nytt modernare sätt att bedriva undervisning istället för att sitta och bläddra i textböcker?, tillägger han.

Förutom att lansera sin VR-funktion ger MeetApp sina kunder möjlighet att integrera sina sociala media-flöden direkt i appen. Eventdeltagare kan på ett visuellt attraktivt sätt följa ? i appen eller på storskärm ? vad som händer på sociala medier i realtid från olika sociala plattformar såsom Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest, RSS, Vine, Flicker, Vimeo m.fl. Detta är ett sätt att skapa mer dynamiska och interaktiva events. ?Vi har de senaste åren sett en explosion av digitala bilder och rörligt material på internet?, säger Mats, ?och nu är det hög tid att detta avspeglar sig i eventupplevelsen?.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Ericsson

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status