Handelns Utredningsinstitut (HUI) - Detaljhandeln i Södermanlands län omsätter 17 miljarder kronor

Detaljhandeln i Södermanlands län omsätter 17 miljarder kronor

Newsdesk 5/9 07:00

Detaljhandeln i Södermanlands län 

? Detaljhandeln i Södermanlands län omsatte 17 miljarder kronor under år 2018. Jämfört med år 2017 ökade omsättningen i länet med 2 procent. 

? Störst omsättning i detaljhandeln i Södermanlands län år 2018 hade Eskilstuna med 6,4 miljarder kronor, Nyköping med 4 miljarder kronor och Katrineholm med 2 miljarder kronor. 

? Starkast utveckling i detaljhandeln i Södermanlands län år 2017/2018 hade Gnesta med en tillväxt om 6 procent, vilket motsvarar en ökning med 28 miljoner kronor.

Urval av händelser i detaljhandeln under året

I Eskilstuna har en stor utveckling av Tuna Park skett, och i november 2018 skedde nyinvigningen med City Gross som handelsplatsens ankare. Samtidigt öppnade Cassels och restaurangerna Casa Mia och Casa Salsa i köpcentrumet. Ett antal existerande butiker har även bytt läge och etablerats i den nya delen av köpcentrumet. Under hösten 2018 öppnade Stadium Outlet på Folkesta Handelsområde i Eskilstuna.

Solberga handelsplats i Strängnäs har utökats med flera etableringar under året. Blomsterlandet öppnade i mars 2018, och under hösten slog Printz Bageri upp dörrarna på handelsområdet. Våren 2019 öppnade även Lidl en butik på Solberga. Under samma period etablerade Byggmax ett nytt varuhus i Strängnäs. I Katrineholm öppnade Dollarstore på Lövåsen i början av 2019. I Flen stängde Coop Extra under hösten 2018.

Detaljhandeln i Sverige

Den fysiska detaljhandeln i Sverige omsatte 674 miljarder kronor under år 2018, vilket innebar en ökning med 2 procent jämfört med år 2017. Den totala detaljhandelsförsäljningen i Sverige utgjordes år 2018 till 90 procent av butiksbunden handel och till 10 procent av e-handel.


Handeln i Sverige är en unik databas med nyckeltal för detaljhandelns storlek och utveckling i Sveriges län och kommuner. Handeln i Sverige produceras årligen av HUI Research och finansieras av Handelsrådet. Materialet finns tillgängligt för kostnadsfri nedladdning på www.handelnisverige.se.

För ytterligare information och kommentarer:

Rickard Johansson, Analytiker, HUI Research, 072-543 90 76, rickard.johansson@hui.se

Per Andersson, Analytiker, HUI Research, 070-320 09 14, per.andersson@hui.se

Pressbilder finns på www.hui.se/om-oss/press/bildbank 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status