ESBRI - Digitaliseringen störtar gamla maktbalanser

Digitaliseringen störtar gamla maktbalanser

Newsdesk 17/12 13:53

Vi är med stormsteg på väg in i det digitaliserade samhället, och det påverkar oss alla. Inte minst företagen som måste anpassa sig efter de nya tekniska lösningar, affärsmodeller, värdekedjor och sätt att organisera som växer fram. I årets sista Entré tittar vi närmare på ny forskning om hur digitaliseringen påverkar innovationsarbetet i företag.

Forskningen kring digital innovation kretsar mycket kring företags samarbetsförmåga, maktbalanser, flexibilitet, identitetsproblem och förmåga till ständig förnyelse.

? Dagens organisationer måste bli mer lyhörda och formbara. De måste skapa rutiner för att kontinuerligt omforma sina produkter, och sig själva. Därför är det viktigt att tillåta spontanitet och improvisation på alla nivåer i organisationerna, säger Daniel Nylén, Umeå universitet. Han är en av de intervjuade forskarna i temaartikeln.

I Entré nummer 4-2015 rapporterar vi också om färsk forskning från bland annat Handelshögskolan i Stockholm, Linköpings universitet, KTH, Lunds universitet och Mittuniversitetet. Några exempel på teman i det aktuella numret:

- Därför leder entreprenörskap till välbefinnande

- Den svenska småföretagaren i stora världen

- Tillväxtviljan finns i de nya företagen

- Bli mer innovativ med design

- Familjeföretagen driver på utvecklingen

Leif Denti, forskare vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, bidrar med en debattartikel om att de allra flesta innovationsprojekt floppar. Därför, argumenterar han, måste vi våga testa och misslyckas. Det ökar lärandet och för oss närmare de verkligt goda idéerna. Läs hans inlägg som har rubriken ?Spöa upp Jante ? misslyckas mer?.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet. Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se

Kontakta Åse Karlén för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status