Jansäter Kommunikation - Drottningarna/Återupprättelsen mellan Mary Stuart och Elisabet I

Drottningarna/Återupprättelsen mellan Mary Stuart och Elisabet I

Newsdesk 19/10 06:30

Ett fantastiskt äventyr möter besökaren på Livrustkammaren i Stockholm. Ut ur ramarna träder renässansmodet i papper in på Livrustkammarens scen. Utställningens Renässansmode ?Familjen Medici i Florence utanför ramarna" återuppstår i all sin prakt i pjäsen Drottningarna/Återupprättelsen. Lika hänförande som första föreställningen är den andra. Missa inte nästa föreställning den 26 november.

Den kända kostymmakaren Pia Wedar levandegör den belgiska konstnären Isabelle de Borchegraves vackra och exklusiva dräkter, på Livrustkammarens scen. Den himmelska scenen - utanför verkligheten - knyter ihop två drottningars öden. De träffades aldrig, men utgången av deras kännedom om varandra blev förödande.

I pjäsen Drottningarna/återupprättelsen zoomar manusförfattaren Ingela Karlsson in i världshistorien på två gestalter; Drottning Elisabet I, Englands och Irlands drottning, och Mary Stuart, Skottlands och Frankrikes drottning. Föreställningen speglar de två drottningarnas öde och hur deras liv skulle ha kunnat ta en annan vändning i världshistorien. Hur livet aldrig egentligen förändras, om människors svårigheter att få upprättelse. Det som än idag existerar och tangerar det som tydliggörs i pjäsen, där Vladimir Dikanski, regissör, musiker och skådespelare, leder oss genom olika musikstycken för att får åskådarna i ett sinnligt känsloläge. 


Möten mellan forntid, nutid, och väst
?Nyckelordet är respekt, som betyder "att se på nytt" på latin. Låt varje människa själv hitta sin egen trappa till "Stairway to heaven"! I föreställningens blå bild gestaltas vår önskevärld, där inget ont får ske.? (Livrustkammaren),
?Jag har med denna pjäs en önskan om att ge återupprättelse till osynliggjorda, nedtystade, förföljda människor, säger Ingela Karlsson, manusförfattare. Med Teaterbägaren, en vidareutveckling av Anglo-Scandinavian Theatre i London, finns möten mellan forntid, nutid, mellan öst och väst, tradition och experimentglöd, mellan poesi och prosa.

Maria Nordell Baczynski mezzosopran och röstpedagog, gör ett lysande skådespeleri som drottning Mary Stuart gift med Frans Il, son till Katarina de Medici. Ingela Karlsson, manusförfattaren, som drottning Elisabet l, visar i denna pampiga pjäs på motsättningar och rävspel. Ingela Karlsson upphöjer historien till ett symbolspel som tar andan ur en.

Vi vill ha mer. Se pjäsen! Missa den inte!

Teaterföreställningen uppförs igen: 26/11, 3/12, 10/12, 14/1 och 18/3

Ensemblen tackar museichef Malin Grundberg och Ann Grönhammar och intendent, och verksamhetsutvecklare för möjligheten att framträda på Livrustkammarens scen.

För mer information, kontakta:

Ingela Karlsson:Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status