Opel Sverige AB - "e" för Elektrifiering: Världspremiär för Opel Ampera-e i Paris

"e" för Elektrifiering: Världspremiär för Opel Ampera-e i Paris

Newsdesk 24/8 07:27

  • e-premiär: revolutionerande elbil på bilsalongen i Paris
  • e-kul att köra: bättre accelerations- och omkörningsförmåga än många sportbilar
  • e-anslutning: alltid uppkopplad med IntelliLink infotainment och Opel OnStar

Rüsselsheim. Opel bjuder på revolutionerande elektromobilitet vid den kommande bilsalongen i Paris. Opel Ampera-e ? en elektrifierande elbil ? begår sin världspremiär på "Mondial de l'Automobile" den 1-16 oktober (hall 5-2, monter 501). Bilen med den blixtrande logotypen kombinerar banbrytande batteriteknik och avgasfri körning med verklig körglädje; det imponerande och kontinuerliga vridmomentet på 360 Nm ger imponerande accelerations- och omkörningsförmåga.

? Opel Ampera-e gör elektromobilitet fullt möjligt för dagligt bruk och är redo för framtiden. Ampera-e visar imponerande hur väl hållbarhet och körglädje kan förenas. Och med en elmotor starkare än flera oxar levererar det renast tänkbara körglädje, konstaterar Opels VD Dr Karl-Thomas Neumann.

Ampera-e är en helt annan och mindre bil än den tidigare Opel Ampera och bilarna har inga gemensamma tekniska komponenter, men som namnet antyder bygger den bland annat på el-erfarenheter från den ursprungliga Ampera från 2011. Nya Ampera-e är en renodlad elbil med plats för fem personer och till det yttre är den lite större än Opel Corsa men mindre än Astra.

Den starka elmotorn ger 204 hk/150 kW och ger ?elektrifierande prestanda?: på elmotorers vis ger den ett högt och kontinuerligt vridmoment på hela 360 Nm, vilket resulterar i imponerande acceleration både från stillastående och i omkörningssituationer: 0-50 km/h tar bara 3,2 sekunder och 80 till 120 km/h avverkas på 4,4 sekunder (preliminära siffror). Ampera-e är därmed ungefär lika snabb som Opels ?spjutspetsar?, de sportiga OPC-modellerna.

Men Ampera-e bjuder inte bara på snabb körglädje utan också långvarig sådan; Ampera-e erbjuder betydligt längre räckvidd än de flesta andra elbilar. Det kompakta formatet hos Ampera-e är möjligt tack vare det platta batteripaketet som är monterat under golvet, vilket också ger en gynnsamt låg tyngdpunkt. Den effektiva förpackningen av batteriet möjliggör också en rymlig interiör, som inte bara ger gott plats för fem personer utan också för deras bagage.

Underhållning i toppklass: ladda ner dina musik- och filmfavoriter

Även passagerarna erbjuds ?körglädje? i Ampera-e, som har den senaste generationen IntelliLink infotainment ombord och även är utrustad med Opels OnStar-tjänst (som bland annat automatiskt ringer upp ett servicecenter i händelse av en olycka). Ampere-e är i praktiken en kraftfull Wi-Fi-hotspot, som via Apple CarPlay och Android Auto möjliggör att upp till sju mobila enheter samtidigt kan användas i och omkring bilen. Alla åkande kan få tillgång till sin favoritmusik och/eller dito filmer.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status