eEquity III AB - eEquity investerar 21 miljoner i KidsBrandStore och gör sin första investering från den nya fonden, eEquity III.

eEquity investerar 21 miljoner i KidsBrandStore och gör sin första investering från den nya fonden, eEquity III.

Newsdesk 8/1 15:27

eEquity, nordens ledande investerare i e-handelsbolag och internetbaserade verksamheter, investerar i KidsBrandStore som är störst i Sverige inom premiumkläder för barn och ungdomar på nätet.

Bolaget startades 2011 av Peter Markstedt (tidigare professionell fotbollsspelare i allsvenskan och premier league) och Mikael Arnåsen i Västerås och har framgångsrikt vuxit under lönsamhet. Bolaget har nästan dubblat intäkterna under 2015 och siktar på att omsätta mer än 60 miljoner kronor under 2016 med fortsatt kraftig tillväxt online samt lansering av sin första fysiska butik under andra halvåret.

KidsBrandStore säljer bl a varumärken som Ralph Lauren, Gant samt Tommy Hilfiger. Bolaget har även ett nära samarbete med flera kända bloggare med barn, t ex Pernilla Wahlgren och Charlotte Perelli där man även tagit fram ett unikt sortiment tillsammans.

eEquitys investering bidrar till att stötta bolaget i den expansion bolaget nu skall genomföra i Norden både på nätet och med fysiska butiker. Fokus kommer att ligga på att bygga KidsBrandStore till en marknadsledare inom sin nisch i Norden genom att ha det mest relevanta sortimentet för kunden tillsammans med snabba leveranser och den bästa kundupplevelsen.

? ?Vi tar nu ett nytt steg i bolagets utveckling och vill fortsätta att erbjuda våra kunder de finaste och bästa barn- samt ungdomskläderna med ett starkt fokus på kundnöjdhet och snabba leveranser. Vi ser stora fördelar i att få in eEquity som ägare, dels då de tillför stor kompetens och dels genom deras tidigare erfarenheter från att bygga ledande omnikanalbolag i Norden. Vi skall nu ta nästa steg i vår utveckling och bredda sortimentet ytterligare samt expandera geografiskt och bli ledande på flera marknader inom vår nisch?, säger Mikael Arnåsen, VD och medgrundare av KidsBrandStore.

- ?Vi ser mycket stor potential i KidsBrandStore och är övertygade om att bolaget kan växa till flera hundra miljoner kronor i omsättning och fortsätta att vara den naturliga destinationen när man vill köpa de mest populära varumärkena av barn-och ungdomskläder. Bolaget har vuxit organiskt sedan start under lönsamhet vilket är imponerande. Vi kommer att stötta bolaget med vår kompetens och omfattande erfarenhet från ehandel i bolag som t ex Royal Design, Footway samt Caliroots.? säger Magnus Wiberg, partner på eEquity.

För mer information, kontakta:

Magnus WIberg
eEquity III AB
Tel: +46 735 375 000
E-post: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status