FORES - En grön och hållbar finansmarknad ? hur når vi dit?

En grön och hållbar finansmarknad ? hur når vi dit?

Newsdesk 5/7 04:00

Det ekologiska fotavtrycket från finansbranschen är enormt, men hittills har få visat intresse för en hållbar finansmarknad. Med ökat intresse har frågan dock vunnit ny mark och är nu mer aktuell än någonsin. Tankesmedjan Fores bjuder därför in till en Walk&Talk på temat grön finans - hur når vi dit? Följ med oss och marknadens aktörer torsdag 7/7 kl. 13.00!

Välkommen till ett informativt samtal om grön ekonomi och en hållbar finansmarknad där du möter aktörer från finansbranschen som ger sin syn på hur svensk finansmarknad ska kunna bli grönare, hållbar och samhällsnyttig. Deltar gör även forskare med bakgrund inom miljöekonomi, nationalekonomi och klimatfinansiering som lyfter utmaningar och lösningar för en grönare ekonomi i Sverige.

Vi samlas kl 13.00 hos Nordea i Almedalen, Ka:feit på Hästgatan 3, där vi träffar Sasja Beslik, chef för ansvarsfulla investeringar, Nordea, för en frågestund. Därefter går vi gemensamt till Skandias trädgård ett stenkast bort (Tage Cervins gata 3B) för att träffa Lena Hök, hållbarhetschef Skandia. Promenaden leds av Markus Larsson, programchef Fores klimat- och miljöprogram, samt forskare inom grön ekonomi. 

Efter samtalet kan de som vill stanna kvar på WWF:s och Skandias seminarium om hur man når en 2-graders portfölj, kl. 14.30-15.30.

7 juli 2016
kl. 13:00 ? 13:50
Samling hos Nordea i Almedalen, Ka:feit på Hästgatan 3

För mer information, besök www.fores.se/almedalen-2016


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Nordea

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status