ESBRI - Entré nr 2-2016 ute nu: Bra lärare liknar entreprenörer

Entré nr 2-2016 ute nu: Bra lärare liknar entreprenörer

Newsdesk 27/6 13:05

Ingenjörsutbildning, politisk aktivism, driva hippiemataffär och spela i band. Paul Hannons väg till akademin är inte spikrak, men han menar att alla tidigare erfarenheter påverkar hur han i dag utbildar i entreprenörskap. I april fick han pris för sin lärargärning: European Entrepreneurship Education Award, som delades ut vid Lunds universitet. Paul Hannon porträtteras i Entré nr 2-2016.

- Vi som utbildar måste vara professionella. Vi behöver ha erfarenhet både inom entreprenörskap och inom utbildning, säger professor Paul Hannon, Swansea University.

- En riktigt bra lärare måste vara empatisk, passionerad, fokuserad, våga ta risker och inte vara rädd för att misslyckas. Det är ganska likt att vara entreprenör egentligen.

I Entré nummer 2-2016 rapporterar vi också om färsk forskning från bland annat KTH, Lunds universitet, Örebro universitet, Linnéuniversitetet och Stockholms universitet. Några exempel på teman i det aktuella numret:

- När innovationskraften blir ett hinder
- Kontroll som stöd för innovation
- Entreprenörskap kan vara kontraproduktivt
- Samarbete och tävling driver idéskapande
- Forskning för framsteg
- Barndomsroller följer med in i familjeföretag

Diamanto Politis har skrivit debattartikeln ?Stärk incitamenten för samverkan?. Hon menar att om vi ska ta samverkan mellan universitet och det omgivande samhället på allvar, måste vi sluta betrakta den som en ?tredje uppgift?. Samverkan är ett tvärgående och möjliggörande inslag som kan utveckla verksamheten.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet.

Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se
Kontakta Åse Karlén för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status