ESBRI - Entré nr 3-2016 ute nu: Kundens kunskap banar väg

Entré nr 3-2016 ute nu: Kundens kunskap banar väg

Newsdesk 24/10 05:51

Öppen innovation är trendigt och eftertraktat, men inte alltid så lätt att hantera. I höstens första nummer av ESBRIs tidning Entré intervjuas fyra forskare om olika aspekter av öppen innovation. Det handlar bland annat om trogna fans som jobbar gratis med spelutveckling, och om att sjukvården inte lyckas fånga patienters kreativitet.

- Företaget behöver uppskatta sina medskapare, hantera dem rättvist. Det är ju det som är tanken med öppen innovation ? att vi bygger något tillsammans som sedan blir bättre för alla.

- De företag som bara utnyttjar sina användare utan att bidra själva, är inte hållbara.

Det säger Patrick Prax, verksam vid Uppsala universitet. På temasidorna om öppen innovation intervjuas också Andrés Ramírez Portilla, KTH, Hannah Snyder, University of Queensland och Karina T Liljedal, Handelshögskolan i Stockholm. De delar med sig av sina forskningsinsikter kring öppen innovation inom mogen tillverkningsindustri, vården, spelbranschen respektive marknaden för konsumentprodukter.

I Entré nummer 3-2016 rapporterar vi också om färsk forskning från bland annat Chalmers, Mittuniversitetet och Linköpings universitet. Artiklarna handlar om värdeskapande lärande som en ny utbildningsfilosofi, samhällsentreprenörskap som skapar ringar på vattnet och internationaliseringsmönster i iranska företag.

På porträttsidan möter vi Malin Tillmar, nybliven professor på Linköpings universitet. Hon berättar att hon föredrar kollektiva processer och att forska företagsnära ? ibland på swahili.

?Ungefär hälften av alla företag i Silicon Valley har grundats av invandrare. […] Jag ser samma potential här, när svenska företag nu inser den ekonomiska nyttan av nyanlända?, skriver Azita Raji, USA:s ambassadör i Sverige, under vinjetten ?Åsikten?.

I Entré hittar du dessutom alltid notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet.

Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se
Kontakta Åse Karlén för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status