Nordiskt Realsparande AB - Erfaren likvidator varnar blivande entreprenörer för lockande genvägar

Erfaren likvidator varnar blivande entreprenörer för lockande genvägar

Newsdesk 3/7 07:48

Många nystartade aktiebolag går under redan innan verksamheten kommit igång. Orsaken är ofta brister i affärsidén. Nu vill likvidatorn Patrick Mellberg, vd för Nordiskt Realsparande, varna för att ta enkla genvägar till ett framgångsrikt och lönsamt företagande.

Patrick Mellberg, vd för Nordiskt Realsparande, har varit med om att avveckla hundratals rörelser och anlitas regelbundet av Bolagsverket som ombudsman för att tvångslikvidera bolag. Skälen till att någon vill avveckla sitt företag är många. Ofta är det helt odramatiskt.

Men Patrick Mellberg ser också hur allt fler gör enkla misstag som i värsta fall kan krossa drömmar hos blivande entreprenörer redan innan de tagit fart.
? Det jag har kunnat se under mina tolv år som likvidator är hur många startar ett aktiebolag innan de har tänkt igenom sin affärsidé. Flera stupar också på att de inte godkänns för f-skatt, efter att de redan registrerat sitt bolag. Då står man där med en rörelse som saknar verksamhet, säger Patrick Mellberg.

Att inneha ett bolag utan verksamhet kostar pengar. Det försvårar också på andra plan, till exempel om bolagsägaren behöver ansöka om a-kassa. Att lägga ner ett bolag på egen hand är dock inte lika lätt som att starta det. Många vänder sig till Nordiskt Realsparande för att få hjälp likvideringen.
? Ofta är det unga personer mellan 20 och 30 år. Att driva företag handlar om status för många. De vill vara entreprenörer, men börjar i fel ända. Den senaste tiden har jag sett flera vars affärsidé gått ut på att köpa varor från Kina som de sedan ska sälja online i Sverige. Det är sant att det är lätt att köpa billiga grejer från Kina, men det är svårt att sälja dem dyrt i Sverige, säger Patrick Mellberg.

Hans råd för dem som vill starta aktiebolag är enkla. Se över affärsidén ? mer än en gång. Kontrollera att budgeten håller. Använd gärna statliga Almis checklista ? Almi kan också hjälpa till med finansiering.
? Mångas drömmar har redan gått i kras när vi anlitas för att ta hand om den sista detaljen att lägga ner deras företag. Det är många som är otåliga och det är då man gör enkla misstag. Men det finns inga genvägar till att starta en framgångsrik rörelse, säger Patrick Mellberg.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status