Bonnier Business Media Sweden - Erik Thedéen efterlyser snabb lagstiftning

Erik Thedéen efterlyser snabb lagstiftning

Newsdesk 5/4 14:37

Erik Thedéen efterlyser snabb lagstiftning

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen vill att Sverige inför en ny rörelsereglering för tjänstpensionsföretag snabbt och att regeringen inte behöver invänta EU:s nya tjänstepensionsdirektiv Iorp 2. Erik Thedéen anser också att livsvarigt uttag även ska gälla för tjänstepension. I dag är det nästan var fjärde pensionär som tar ut tjänstepensionen kortvarigt. Det är några av de punkter han tar upp vid ?Tjänstepensionsdagen?, som arrangeras av Pensioner & Förmåner imorgon.

En vd-panel diskuterar sedan hur den nya lagstiftningen för tjänstepensionsföretag kommer att påverka konkurrensen i försäkringsbranschen och bolagens affärsmodeller. Publiken kommer även att få en inblick i hur de framtida kapitalkraven för tjänstepensionsföretag kommer att utformas.

På Tjänstepensionsdagen berättar även socialförsäkringsminister Annika Strandhäll om Pensionsgruppens arbete med projekten om ?Ett längre arbetsliv? och ?Jämställda pensioner?. Årets pensionsspecialist Lars Callert visar i en ny granskning att det är försäkringsbranschen som tjänar mest på löneväxling och att det är få löntagare som tjänar på att växla lön mot till exempel högre pension.

Enligt SCB:s senaste befolkningsprognos ökar medellivslängden för män med ungefär sju år och för kvinnor med fem år fram till 2060. Detta är nära två år högre än den prognos som gjordes 2009 ? och det får stora effekter för hur länge svenskarnas pensionspengar kommer att räcka. Behovet och förutsättningarna för ett längre arbetsliv diskuteras av bland andra Folksam-chefen Jens Henriksson under eftermiddagen.

Läs mer här: http://pensionerochformaner.se/Event/Tjanstepensionsdagen-2016/

Välkommen på Tjänstepensionsdagen den 6 april klockan 9.00-16.00 på Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA på Grev Turegatan 16 i Stockholm.

För mer information kontakta projektledare Lena Hallergård, Bonnier Business Media:
Telefon: 070-312 15 49
E-post. Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status