Consid AB - Ett annorlunda stipendium till klassens stjärna

Ett annorlunda stipendium till klassens stjärna

Newsdesk 2/6 13:26

15 000 kronor och en anställning, det är vad avgångstudenten Victoria Dahlquist fick i Stipendium för goda betyg i kombination med påvisad duktig konsultmässighet. Det är IT-företaget Consid som ligger bakom stipendiet, Consid Hero Award, som syftar till att just premiera färdigheter inom programmering och drivenhet för en karriär i konsultbranschen.

Idag hölls examensceremonin vid Tekniska Högskolan på Jönköping University. IT-företaget Consid var på plats och delade ut stipendiet, Consid Hero Award, ett stipendium om 15 000 kronor plus det säregna erbjudandet om en anställning på företaget. Victoria Dahlquist, avgångsstudent på Tekniska Högskolan i Jönköping blev den lyckliga vinnaren och blir från och med dagens datum en del av det snabbväxande konsultföretaget.

? Vi ser inte någon som är mer lämpad att börja hos oss än Victoria, en klockren matchning. Hon är en duktig utvecklare, driven, kreativ och med en god social kompetens. Vi ser mycket fram emot att välkomna henne till Consid och hoppas hon kommer vilja växa tillsammans med oss under en lång tid framöver, säger Adrian Andersson, biträdande rekryteringsansvarig på Consid.

Stipendiet syftar till att premiera studenter med goda studieresultat och stor konsultmässighet. Consid har gjort en helhetsbedömning baserad på intervjuer och färdigheter i en programmeringsuppgift på de topp 10 studenter med bäst betyg från Datateknikprogrammet, inriktning Mjukvaruutveckling med mobila plattformar, för att utse den bästa kandidaten. Consid Hero Award är ett årligt stipendium Consid initierat efter gott samarbete med Jönköping University. Företagets vd, Peter Hellgren, berättar om företagets initiativ:

? Vi ser det som oerhört viktigt att hålla god och nära samarbete med universitet runtom i landet. Det är hos studenterna Sveriges digitala framtid ligger och att välja en inriktning inom IT är något vi vill uppmuntra. Det blir därför en självklarhet att uppmärksamma duktiga studenter lite extra och ta tillvara på bra kompetens.

Förra året tog Viktor Björkman emot stipendiet och jobbar idag med utveckling av CMS-plattformar på Consid. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status