GAEU Consulting AB - EU-bidrag: Svenska innovationsbolag kammar hem storkovan från EU

EU-bidrag: Svenska innovationsbolag kammar hem storkovan från EU

Newsdesk 29/11 06:00

För första gången har tre svenska life science-bolag samtidigt beviljats mångmiljonbelopp i SME-instrumentet, det mest eftertraktade EU-bidraget till innovativa företag. Totalt delas hela 64 miljoner kronor ut till Corline Biomedical (2,4 Meuro), SenzaGen (2,4 Meuro) och Betagenon (1,8 Meuro).

Trots hundratals insända ansökningar från europeiska life science-bolag gick större delen av den totala bidragsbudgeten inom området till Sverige. Den ledande EU-konsultfirman GAEU Consulting skrev alla vinnande ansökningar.

Roland Vilhelmsson, koncernchef GAEU Consulting:

? Vår metod är att noga förstå vem som har vinnarpotential och därefter låta rådgivare med hög affärsmässig och akademisk förståelse producera EU-ansökningarna i gott samarbete med kund.

Henrik Nittmar, CEO Corline Biomedical:

? Detta är helt fantastiskt för Corline! EU-bidraget ger oss möjlighet att finansiera hela vår kliniska studie på Renaparin®. Den enastående poäng EU-ansökan har fått är ett bevis på kvaliteten på GAEUs tjänster.

Thomas Edlund, CEO Betagenon:

? EU-bidraget banar väg för vår produkt att komma in på marknaden. GAEU Consultings rådgivare är av toppklass, de har visat god förståelse för vår läkemedelskandidat och de kommersiella drivkrafterna kring läkemedel.

Anki Malmborg Häger, CEO SenzaGen:

? Vi kommer att använda EU-bidraget för att marknadsintroducera en innovativ produkt med potential att bli fundamental för vår långsiktiga konkurrenskraft. GAEU är en utmärkt Horizon 2020-rådgivare och långsiktig affärspartner.

Mer information:

Roland Vilhelmsson, GAEU Consulting, 08-556 063 50, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status