Everon - EVERON FÅR EN STÖRRE KAPITALINVESTERING FRÅN VERSOVENTURES

EVERON FÅR EN STÖRRE KAPITALINVESTERING FRÅN VERSOVENTURES

Newsdesk 4/7 11:23

Oy Everon Ab, ett finländskt företag inom välfärdsteknologi får in 2,5 M? för att finansiera accelererad tillväxt och internationell expansion.

Everon har specialiserat sig på säkra molnbaserade mobila lösningar inom vård och omsorg, sk välfärdsteknologi. De modulära lösningarna tillsammans med den molnbaserade plattformen ger möjlighet till snabba installationer som gör det möjligt för folk att fortsätta bo självständigare och längre i eget boende eller liknande samtidigt som vården blir bättre och effektivare.

Everon har för tillfället kontor i Finland och Storbritannien med huvudkontoret strax utanför Åbo. Mer än 20.000 brukare drar redan nytta av Everons lösningar.

Everon has nått betydande tillväxt med sin existerande kundbas i Finland, Frankrike, Sverige och Storbritannien. Vd Markus Merne konstaterar att: ?Investeringen gör det möjligt för oss att växa mycket snabbare internationellt. Jag är verkligen glad över att kunna introducera Lyra internsystemet till våra engelska och tyska kunder och förväntar mig ett lika fantastiskt mottagande som Lyra fått i Sverige. Våra Vega-kunder världen över kommer även att få se hur vi vidareutvecklar den marknadsledande GPS armbandslösningen.?

Merne berättade att säljetablering i Sverige gått enligt plan. ?Vi lanserade Lyra på den svenska marknaden tillsammans med Staying Active Sweden AB i slutet av 2015 och har redan fått en lång rad beställningar under våren 2016?.

Den finländska kapitalplaceringsfonden VersoVentures ser en stor möjlighet med Everons ledande teknologiska lösningar på en stor och växande marknad. ?Vi har analyserat marknaden för välfärdsteknologi och insåg att Everons lösning utör en stabil grund att bygga en snabb tillväxt på. Deras flexibilitet att utveckla och ta ibruk nya produkter och lösningar även för existerande installationer är spännande med tanke på kommande utbyggnad?, säger Jukka Rauhala, partner hos VersoVentures.

Jukka Rauhala tillägger att: ?Det är helt klart att efterfrågan för ny välfärdsteknologi växer i de utvecklade ekonomierna i Västeuropa. Det handlar inte enbart om den demografiska utvecklingen med en åldrande befolkning utan snarare om ekonomiska utmaningar och hur bättre kunna styra resursanvändningen på ett effektivare och smidigare sätt. Vi tror att Everon har förmågan att växa och bli marknadsledande leverantör inom välfärdsteknologi.?

VersoVentures är en finländsk kapitalplaceringsfond med två fonder som investerar i tillväxtföretag och spin-offs som har banbrytande teknologi.

För mer information kontakta:

VersoVentures, Jukka Rauhala, +358405190643

Everon, Markus Merne, +358405200100


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status