Videum AB - ?Familjen viktig för att ta beslut att bli egen företagare

?Familjen viktig för att ta beslut att bli egen företagare

Newsdesk 15/12 04:30

Att besluta sig för att bli egen företagare när man är mitt i livet med familj, är ett beslut för hela familjen. Just nu har vi elva bolag i vår företagsinkubator på Företagsfabriken i Kronoberg. Alla grundare har familj, eller barn på väg, hus och huslån eller är ivriga husletare. Nästan alla har aktivt valt bort en trygg anställning för att förverkliga sina företagsdrömmar.

- Att starta det här företaget var helt klart ett familjebeslut, säger Nicolas Gullstrand som är grundare till Techoopsie.

Nicolas har arbetat som programmerare på några av Kronobergs större IT-bolag. När det var dags att förverkliga sina egna idéer blev fru och familj direkt involverade i beslutet. I dagsläget leverer man på en inkomst för de månatliga utgifterna.

För entreprenörerna som antagits till Kronobergs företagsinkubator i Växjö, är det här scenariot inte ovanligt. Att leva på en osäker inkomst och låta sambo eller partner stå för den huvudsakliga försörningen, avstå från semester och annat för att förverkliga en affärsidé är i stort sett varje företagsägares verklighet.

- I början handlade det mycket om att pussla så gott man kunde med besparingar och extrajobb. Det är viktigt att våga satsa på sin affärsidé även när man har familj. Jag ser det som en viktig erfarenhet och inte som någon begränsning, säger Robin Backström, vd på Lajks.

-För min del har det egna företagande varit mitt sätt att få tid för familjen och barnen. Det handlar också om att jag har kunnat visa barnen att jag valt att jobba med det som jag tycker är viktigt för utvecklingen av vårt samhälle, säger Maja Söderberg, vd och grundare av bl a Mobilsamåkning från Tolg.

Helena Collin är vd på Företagsfabriken och möter varje vecka nya företagare som söker en plats i företagsinkubatorn.

- De flesta företagare som jag möter befinner sig mitt i livet med barn och familj. Många av dem är kluvna inför att våga satsa heltid på sin affärsidé. Då tycker jag att det känns väldigt bra att berätta om alla de bolag som vi har i vår process, att de bestämt sig för att sluta på sitt jobb med fast anställning, trygga arbetsvillkor och kontinuerlig inkomst.

Kontakt

Nicolas Gullstrand, vd
Techoopsie AB
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status