Textile Fashion Center - Fashion Revolution Week i Textile Fashion Center

Fashion Revolution Week i Textile Fashion Center

Newsdesk 17/4 13:43

Efter den fruktansvärda Rana Plaza-katastrofen i Bangladesh 2013, då en textilfabrik rasade in och mer än 1100 textilarbetare dog, startades "Fashion Revolution". Ett initiativ av två brittiska designers med målet att påverka modeindustrin till ett större ansvarstagande och och höja medvetenheten om modeindustrins verkliga kostnader. 

På Textilmuseet uppmärksammas söndag 24 april Fashion Revolution Day, årsdagen av fabriksraset.  Det blir workshops där du bland annat kan ge nytt liv till kläder du kanske tröttnat på, föredrag och panelsamtal, fotostudio där du kan delta i nätaktionen #whomademyclothes, swap & seel där du kan byta kläder och förmedla vidare plaggets historia och titta på vart det kommer ifrån samt diskussion och information om hur just du kan vara med och påverka.

Under textiltorsdagen 21 april visas filmen "The True Cost" i Textile Fashion Center. En banbrytande dokumentär av Andrew Morgan som frågar oss vem som egentligen betalar priset för våra billiga kläder. Den berättar om kläderna vi bär, människorna som tillverkat dem och om den påverkan modeindustrin har på vår värld. Dessutom bygger vi under veckan upp minibio i entréhallen med kortfilmer som får oss att tänka till.  

För mer information vänligen kontakta projektledare: 

Runa Juhanisdotter
Projektledare

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status