FCG - ?FCG förstärker med nytt team inom operativa risker

?FCG förstärker med nytt team inom operativa risker

Newsdesk 1/2 09:06

FCG befäster sin ledande position inom riskhantering genom att förstärka inom operativ risk och informationssäkerhet. Nu tillsätter FCG ett nytt team inom riskhantering med fokus på att möta de allt starkare behoven och kraven inom operativ risk och informationssäkerhet i finansbranschen.

-Idag ser vi att operativ risk och säkerhetsfrågor får ett allt större fokus hos banker och andra finansiella företag. Branschen är delvis under omstrukturering med nya typer av aktörer, nya tekniska lösningar och en kundbas med nya behov och förväntningar. Ett sjunkande förtroende för bankbranschen är ett exempel på att bankerna har utmaningar i att nå kunderna med relevans och på ett tillförlitligt vis. Både Finansinspektionen och media visar även på ökat fokus inom just operativ risk och säkerhetsrisker. Medias senaste rapporteringar kring cybersäkerhetshotet visar tydligt på att detta är viktiga områden just nu och jag ser fram emot att driva dessa säkerhetsfrågor inom finansiell verksamhet såväl som i övrig verksamhet på FCG, säger Fredrik Ohlsson, chef för det nya riskteamet på FCG.

Det nya teamet inom operativ risk drivs av nyligen rekryterade Fredrik Ohlsson, Magnus Nelding, båda senast från SBAB Bank där de arbetat med operativ risk och säkerhet och Joel Nisses som arbetat med risk- och kontinuitetshantering mot flertalet aktörer i finansbranschen, senast på 4C Strategies. FCG:s nya team planerar även för förstärkning inom kort.

-Svenska aktörer ligger generellt sett efter våra Europeiska kollegor inom området IT-styrning och här behöver vi stärka upp vår förmåga. På FCG tillsätter vi med stolthet det nya teamet och förtydligar på så sätt vår kompetens och vårt erbjudande inom operativ risk och IT-säkerhet, meddelar Kristian Bentzer, Managing Partner på FCG.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status