FemArt - Feministisk konstagentur bryter normer

Feministisk konstagentur bryter normer

Newsdesk 18/5 03:55

Konstnärer går samman och lanserar nu Sveriges första agentur specifikt inriktad mot att förmedla samhällsreflekterande och normkritisk konst skapad av kvinnor och ickebinära.

-Vi ser oss som ett feministiskt, mångkulturellt lag som vågar utmana stereotypa mönster i branschen. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder konst som ligger i linje med tiden och bidrar till ett bättre samhälle, säger Gabriella Riddez, grundare och VD på Femart.   

Feministiskt synsätt genomsyrar allt

Idag vill fler och fler företag, organisationer och privatpersoner att deras kommunikation ska uppfattas som jämställd, normkritiskt medveten och grundad i sunda värderingar. Som ett visuellt svar på det startar Femart, som erbjuder normkritisk och feministisk konst. Alla delar av Femarts struktur och organisation är genomtänkt - från feministiska typsnitt till hemsidan till att organisationen drivs av en demokratiskt vald operativ grupp. De konstnärer som driver Femart har förenats genom sitt intresse för att genom sin konst bidra till att göra världen till en lite bättre plats. 

? Branschen styrs fortfarande av förlegade ideal och en utpräglad osund konkurrens. Med Femart vill vi utmana och förändra det visuella landskapet. Vi jobbar som ett lag och siktar på att förändra världen tillsammans. Laganda och pepp är ledord i vår organisation,säger Gabriella Riddez

Femart presenterar i nuläget ett dreamteam på 24 kvinnliga och ickebinära konstnärer, både etablerade och nyfunna talanger, med svart bälte i kreativitet.

-Vi gör klienter till supportrar, arbete till engagemang och kommunikation till visuell extas. Moral och etik är viktigt för oss, därför tar vi endast uppdrag vi sympatiserar med, säger Ronja R Brandt, kreativ chef.

Bredden är styrkan

De konstnärer som utgör Femart gör allt ifrån barnboksillustrationer, grafisk formgivning, skivomslag och animation till serieteckningar, tatueringsskisser, informationsgrafik och karikatyrer. Vi arbetar både var för sig och nätverksbaserat. 

Bilder: www.femart.se

För mer information kontakta:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status