Viktor Olauson enskild firma - Festival tar steget in i vardagsrummen

Festival tar steget in i vardagsrummen

Newsdesk 4/5 06:14

Festivalen fortsätter att utvecklas och musikerna letar ständigt efter nya sätt att sprida kultur på.Årets största programförändring blir att man under en av kvällarna kommer att ha möjligheten att få hembesök av musikerna för privata konserter. - Vi har blivit inspirerade av en ny typ av klassiska konserter som blivit väldigt populära, där privatpersoner upplåter sina vardagsrum för små privata och intima kammarmusikkonserter. Kammarmusik var ju från början tänkt för just kammaren och närheten till musikerna och musiken gör den här typen upplevelser otroligt intensiv och berörande, säger Viktor Olauson, violast och festivalarrangör. - Det enda man behöver göra för att få en privatkonsert är att maila oss och anmäla sitt intresseVi hoppas på att få åka runt hela kvällen och spela i folks hem.

Ett annat spännande inslag under festivalen blir konserten på Metropol där de klassiska musikerna spelar tillsammans med duon Mirei. Mirei är en duo med egna kompositioner av Natalie Migdal och Johanna Edberg där vackra klanger och innerliga texter möts. De har delvis har sina rötter i konstmusiken då sångaren Natalie är tidigare klassisk violinist men deras musik rör sig obehindrat mellan visa, jazz och konstmusik.

"Med små medel bygger de upp en vackert förtätad atmosfär. Rösterna blandas i ordlös sång och poetiska texter med melankoliska övertoner? Dan Backman, SVD om Mirei

Kammarmusikfestivalen innehåller även mer klassiska inslag och festivalen avslutas med en konsert på länsmuseet med musik av Shostakovich och Brahms. Pianisten David Huang berättar varför det fortfarande är relevant att spela 200 år gammal musik. ? Samhället har ju förändrats kopiöst mycket sen Brahms skrev sin musik men vi människor är ju exakt samma. Vi är arga, rädda glada och förälskade på samma sätt och blir även påverkade av musiken på samma allmänmänskliga sätt. Musiken blir ett historiskt dokument som är aktuellt för det har förmågan att beröra oss. Att vi blir sammanlänkade med artonhundratalspubliken är också fantastiskt om man tänker på det.

Nytt för i år blir även kammarmusikkonserter på några av kommunens hem för ensamkommande flyktingbarn. ? Musik är ju ett universellt språk och vi hoppas kunna förmedla någonting även till barn som inte kan svenska så bra än avslutar Viktor.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status