Västerås stad - Fler unga vuxna får chans bli ekonomismarta

Fler unga vuxna får chans bli ekonomismarta

Newsdesk 7/2 07:19

För andra året kan unga vuxna i Västerås gå en utbildning för att bli ekonomismart. Utbildningen Ekonomismart hjälper unga vuxna att bli mer medvetna konsumenter, att lära sig göra aktiva val, identifiera risker och skaffa sig verktyg för en hållbar privatekonomi genom livet.

? Förra året var efterfrågan så stor att vi beslutade att bjuda in Ekonomismart och genomföra en utbildning även i år, säger Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare och projektledare för Ekonomismarts genomförande i Västerås.

Tillsammans med AMA Arbetsmarknad är målsättningen att sprida kunskap om konsumenträtt och privatekonomi, riktat till arbetslösa unga vuxna mellan 18 och 30 år.

  - Att vara konsument i dag kan vara ganska svårt. Vi har många val vi ska ta ställning till, ur olika perspektiv och ofta påverkar våra val även vår privatekonomi, ibland för flera år av vårt liv, fortsätter Cecilia Collin.

? Efter förra utbildningen har vi fått så positiv respons från deltagarna så det känns bra att kunna erbjuda fler möjligheten att få gå utbildningen. Det innebär att man får en chans att få kunskap och verktyg att hantera sin privatekonomi bättre, säger Monika Lindh, enhetschef på AMA Arbetsmarknad. Under vissa perioder i livet, när ekonomin kan vara extra anträngd, som till exempel vid arbetslöshet kan de här kunskaperna vara till stor nytta för hur man hanterar situationen, fortsätter Monika Lindh.


Ekonomismarts är en del av Konsumentjuridisk rådgivnings förebyggande verksamhet. Utbildningen genomförs den 7-8 februari i Västerås.

För mer information kontakta:
Cecilia Collin,
konsumentjuridisk rådgivare och projektledare för det lokala genomförande av Ekonomismart. Tel: 021-39 17 22 E-post: cecilia.collin@vasteras.se
Monika Lindh,
enhetschef, AMA Arbetsmarknad Tel: 021-39 25 47 E-post: monika.lindh@vasteras.se

Ekonomismart är en riktad utbildning för unga arbetslösa. Bakom satsningen med Ekonomismart centralt står Konsumentverket, Finansinspektionen, Folkuniversitetet och flera Sparbanksstiftelser.
Läs mer om Ekonomismart och finansieringen av utbildningen på: www.ekonomi-smart.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status