Palaver Place AB - ?Flytta arbetsplatsen till din favoritkrog ? ny tjänst förvandlar restauranger, hotell och kaféer till mobila kontor

?Flytta arbetsplatsen till din favoritkrog ? ny tjänst förvandlar restauranger, hotell och kaféer till mobila kontor

Newsdesk 2/9 06:00

I dag lanseras en ny tjänst som skapar unika mobila arbetsplatser på ett 50-tal kaféer, hotell och restauranger i Stockholm när de har få gäster i lokalen. Flera kända krogar är med från start.

Allt fler jobbar mobilt oavsett om man är frilansare eller har en fast anställning. Att sätta sig på ett kafé eller i en hotellobby för ett par timmars ostört arbete eller för att ha ett möte är något som lockar många. Behovet av flexibla arbetsplatser är stort.

Nya tjänsten Palaver omvandlar kaféer, hotell och restauranger till attraktiva mötesplatser under de timmar gästerna är få. Nu är det möjligt att hitta en arbetsplats mellan två möten, efter dagislämning eller då det just passar dig. Att sitta och jobba på en Palaver-plats i 2-4 timmar, och dessutom få tillgång till kaffe, kostar från 45 kronor (exkl moms).

Tusentals nya arbetsplatser i Stockholm
Palaver möjliggör tusentals nya arbetsplatser i Stockholm ? där tjänsten först lanseras. Palaver sköter alla transaktioner och all kvittoredovisning.

? Jag har själv jobbat mycket på kaféer, och tyckt om det. Men jag konstaterade att det inte fanns någon infrastruktur för redovisning och kvitton. Vi har därför skapat en digital tjänst, och en helt ny affärsmodell, som sköter hela transaktionen mellan kaféer, hotell och restauranger, och mobilarbetare och deras företag, säger Peter Henning, vd för Palaver.

Palaver är därmed intressant både för de stora företagen som kan låta sina medarbetare jobba utanför kontoret, samt för frilansaren och egenföretagaren som behöver en arbetsplats i några timmar.

Kända Stockholmskrogar är med från start
Av de krogar som är med från start finns bland andra Melker Andersssons Mother, Pontus Frithiofs Pocket City och Pocket Solna och Björn Franzéns Bobergs matsalar. Även restaurang Luzette vid Centralstationen finns med i utbudet. Vill man hellre sitta på ett hotell och jobba går Clarions Stockholms hotell att välja i appen.

? För oss är det här ett bra sätt att få in folk i restaurangen under tider då det annars är tomt. Dessutom är det ju en bra marknadsföring för oss och ett sätt att nå nya kunder, säger Melker Andersson.

? Jag har själv kontoret på fickan och är ständigt på språng. För mig är det viktigt för att alltid vara tillgänglig och uppkopplad, och att jag kan arbeta överallt. Med Palaver kan vi också erbjuda våra gäster möjligheten att arbeta i våra restauranger, säger Pontus Frithiof.

Bolaget är finansierat av fem grundare, varav en är Henrik Wetterdal, tidigare vd för F12-gruppen och Sverigechef för Dell. Dessutom har finansmannen Erik Mitteregger gått in med kapital.

Så här fungerar Palaver
Via Palaver kan restauranger, hotell och kaféer lägga upp tider då de har mycket ledig plats och kan erbjuda företagare plats i sina lokaler. Som mobilarbetare kan man sedan via appen hitta en lämplig arbetsplats, checka-in på en plats där det då ingår tid, arbetsplats, service och fika. På samma sätt finns det erbjudanden för konferenser. Kostnaden för 2-4 timmars plats inklusive fika är från 45 kronor (ex moms). Gästen noterar syftet med arbetsstunden och vid månadens slut får användaren en samlingsredovisning på månadens platskostnader som då enkelt kan gå in i bokföringen.


Palaver släpper sin första version idag (iOS och Android)
Se mer på www.palaver.nu

För mer information:
Peter Henning, vd och grundare av Palaver: 070-266 00 09


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status