Elmia AB - FN:s internationella skogsdag inspirerar till årets Guldyxa

FN:s internationella skogsdag inspirerar till årets Guldyxa

Newsdesk 21/3 13:30

Idag 21 mars är den av FN instiftade Internationella skogsdagen. Årets tema är skog och energi. Fira dagen genom att nominera värdiga mottagare av utmärkelsen Guldyxan 2017.

Guldyxan har delats ut sedan 1995. Priset går till skogsägare eller andra praktiskt verksamma inom skogsbruket som på något sätt gjort viktiga insatser för näringen. Belönade har tidigare varit allt från uppfinnare av maskiner till framgångsrika åtgärder för att minska älgskador.

I linje med temat för Internationella skogsdagen begränsas i år urvalet till dem som bidragit till att ta ut mer energi ur skogen. Årets pristagare presenteras på världens största skogsmässa Elmia Wood 7 - 10 juni.

Anledningen är skogens stora betydelse för energiförsörjning, miljö och klimat. Skog är en förnybar råvara som binder koldioxid och därmed bromsar klimatförändringen. Dessutom är världens skogar av stor betydelse för arbete, vatten och människors överlevnad.

Nomineringar till utmärkelsen:

Guldyxan arrangeras av tidningen Land Skogsbruk och LRF Skogsägarna i samarbete med Elmia. Nomineringar ska vara inne senast 27 april och skickas till

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status