Far from standard AB - FOJAB med Lunds tingsrätt vinner PLÅTPRISET 2019

FOJAB med Lunds tingsrätt vinner PLÅTPRISET 2019

Newsdesk 25/4 16:35

I dag, den 25 april, arrangerades arkitekturdagen PLÅT19 för tolfte året i följd. På Hotell 11 i Göteborg bjöds västkustens arkitekter på materialutställning och inspirerande föreläsningar om hållbara och innovativa metallfasader. För nionde året delade PLÅT-seminariet också ut hedersutmärkelsen PLÅTPRISET. Det gick i år till FOJAB för Lunds tingsrätt.

PLÅTPRISET delas ut av plåtbranschen och tilldelas en svensk arkitektbyrå som under året visat upp ett projekt där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö. I år gick priset till FOJAB för Lunds tingsrätt. En unik, gedigen och värdig byggnad klädd i hållbar koppar.

"Vi är så glada över att vinna plåtpriset 2019. Det känns extra bra när man har arbetat med ett projekt i fyra år och lyckats hålla ambitionsnivån, hela vägen i mål", säger Kjell Adamsson, FOJAB.

Juryns motivering:
PLÅTPRISET 2019 tilldelas en byggnad vars uppdrag ställer extra höga krav på funktionalitet och symbolvärde. Med få materialval i en gedigen, stilfull och tydlig arkitektur har arkitekterna lyckats förena dessa krav i en ny klassiker.

Byggnadens välstrukturerade fasad har valts och brukats utifrån det långa livscykelperspektivet, på meriterna slitstarkt och vackert åldrande. Fasaden är därmed en väl synlig kvalitetsstämpel för en lyckad byggprocess, en klimatsmart byggnad och en säker verksamhet.

Gestaltningen är lika monumental som värdig, varm och välkomnande. Den fångar stadens historia, men vittnar lika mycket om en hållbar framtid. För alla kommande tider ? Lunds nya stolthet.

Lunds tingsrätt, Lund
Fasadmaterial:
Koppar
Arkitektbyrå: FOJAB
Byggherre: Specialfastigheter
Entreprenör: NCC
Fasadentreprenör: Plåtexpressen


För mer information:

Kjell Adamsson, FOJAB: +46 708 83 80 82, kjell.adamsson@fojab.se
Stefan Johansson, FOJAB +46 70 664 23 02, stefan.johansson@fojab.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

NCC

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status