Besikta Bilprovning i Sverige AB - För säkrare veteranbilar: Besikta Bilprovning lanserar tjänsten Veteranbilstest

För säkrare veteranbilar: Besikta Bilprovning lanserar tjänsten Veteranbilstest

Newsdesk 26/4 10:41

Besikta Bilprovning lanserar nu tjänsten Veteranbilstest ? en frivillig kontroll för bilar och lätta lastbilar som har blivit besiktningsbefriade men där fordonsägaren fortfarande önskar en säker och trygg körning.

Fordon som är 50 år eller äldre är besiktningsbefriade och behöver inte genomgå den lagstadgade kontrollbesiktningen sedan de nya besiktningsreglerna infördes i maj 2018. Besiktningsbefrielse inträder automatiskt när fordonet fyller 50 år under förutsättning att det finns en godkänd kontrollbesiktning utförd inom de senaste två åren. Att fordonet ändå är i bra skick är viktigt för trafiksäkerheten och på Besikta Bilprovning har man märkt en ökad efterfrågan av frivilliga kontroller för just veteranbilar.

Besikta Bilprovnings Veteranbilstest

För att kunna tillgodose dessa önskemål lanserar Besikta Bilprovning nu tjänsten Veteransbilstest. Testet erbjuds i tre olika nivåer för att ta hänsyn till varje enskild fordonsägares behov eftersom vissa själva reparerar och arbetar på sin veteranbil, medan andra nöjer sig med körupplevelsen.

Veterantestet erbjuds i tre olika nivåer:

  • Veteranbilstest Liten: bromsprov, framvagns- och ljuskontroll
  • Veteranbilstest Mellan: tester motsvarande en kontrollbesiktning
  • Veteranbilstest Stor: tester motsvarande en kontrollbesiktning samt kontroller av däckens mönsterdjup, oljenivå, bromsvätska och glykol

? Våra tekniker på Besikta kan göra kontroller som privatpersoner vanligtvis saknar utrustning för att göra själva ? även om man gillar att jobba på sin veteranbil, säger Marknadsområdeschef Peter Johansson. Veteransbilstestet är inte som en vanlig kontrollbesiktning, men vi testar flera viktigt funktioner som kräver rätt utrustning och kunskap. Gör man ett Veteranbilstest hos oss vet man att man kör en trafiksäker och testad bil. Då kan man fokusera på körglädjen eftersom vi tar hand om säkerheten.

Genom testet får ägaren en god uppfattning om veteranbilens skick och hur säkert det är att köra på vägarna. Efter genomfört test får man ett protokoll och en dekal som kan fästas på bilen.

Besikta Bilprovnings Veteranbilstest är tillgängligt på alla stationer och omfattar personbilar och lätta lastbilar upp till 3 500 kg. Testet bokas via Kundtjänst på tel. 0774?400 800 eller direkt på stationen.

Läs mer om Besikta Bilprovnings Veteranbilstest på besikta.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status