FORES - Fores i Paris: Klimatförhandlingsblogg, dubbla seminarier och den ultimata förhandlingsguiden

Fores i Paris: Klimatförhandlingsblogg, dubbla seminarier och den ultimata förhandlingsguiden

Newsdesk 27/11 14:22

På COP i Paris ordnar Fores seminarium om fossiloberoende fordonsflotta med både nuvarande och förra miljöministern, samt om icke-statliga aktörers roll i ett klimatavtal. Därtill lanseras Klimatförhandlingsguiden och på klimatforhandling.se rapporteras live från COP.

- Vi har suttit med även på mellansessionerna inför COP i Paris och har bättre pejl än de flesta, vilket är grunden för Klimatförhandlingsguiden och bloggen där vi själva och många andra ger en snabb och heltäckande bild av vad som händer, säger Fores Mattias Goldmann, som också leder seminariet ?Fossil Independent Transport Sector? den 9:e december med både nuvarande och förra miljöministern.

På mötet i Paris står frågan om ansvarsfördelning mellan rika och fattiga länder i fokus och motsättningarna är många. Men Daniel Engström Stenson, chef för Fores Klimat- och Miljöprogram, bedömer ändå att det blir ett avtal.

- Förväntningarna är mer realistiska inför Paris än inför Köpenhamn 2009. Alltfler ser förhandlingarna som en uppsamlingsplats för alla de initiativ som sker runtom i världen, med chansen att samordna viktiga frågor som mätning och rapportering av utsläpp, enas om klimatfinansiering och etablera och stärka utsläppsmarknader.

Fores arrangerar två seminarium på COP:

Onsdag 9 december kl 13:15-14:45: Hur det svenska målet fossiloberoende fordonsflotta kan ligga till grund för ökat globalt transportsamarbete, med bl a miljöminister Åsa Romson och före detta miljöminister Lena Ek.

Torsdag 10 december kl 16:15-18:15: Ökade klimatambitioner och näringslivets roll, med

bl a Wuppertal institut och IVM Amsterdam. Ny studie om hur näringslivet kan bidra till ytterligare utsläppsminskningar lanseras.

Fores lanserar också en guide till klimatförhandlingarna, som sammanfattar allt från hur förhandlingarna går till och ländernas olika intressen, till viktiga diskussioner, aktörer, och komplexa sakfrågor. Den innehåller även förklaringar till alla de förkortningar som används under förhandlingarna.

- Paris är slutet på en lång resa, men framför allt en början på en ny, där avtalet över tid ska fyllas med innehåll och åtgärder som bidrar till att hålla den globala temperaturökningen under två grader, säger Kajsa Sterner, redaktör för Klimaförhandlingsguiden som finns att ladda ner på klimatforhandling.se.

För den som behöver en kort-kurs i klimatförhandlingarna, har Fores lanserat Daily bits-kursen ?Allt du behöver veta inför Paris?, som även finns på engelska.

Ta del av bevakning och uppdateringar på vår blogg, klimatförhandling.se och våra COP21 nyhetsbrev

För mer information, kontakta:

Mattias Goldmann, 070-309 00 45, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status