FORES - ?Fores Väst invigs med automatisering i fokus

?Fores Väst invigs med automatisering i fokus

Newsdesk 3/2 07:00

Måndag den 6 februari inviger den gröna och liberala tankesmedjan Fores sin verksamhet i Västsverige. Under invigningen riktas fokus mot automatisering, arbetsmarknadens förändring och regionens konkurrenskraft.

Som första nationella tankesmedja inviger nu Fores ett Väst-kontor, för att bättre kanalisera ett västsvenskt perspektiv till nationella beslutsfattare och själva vara mer närvarande i det västsvenska samtalet. Verksamheten ska bedrivas inom Fores alla fokusområden: klimat och miljö, migration och integration, entreprenörskap och ekonomiska reformer samt det digitala samhället.

? Tillsammans med stiftelsen Ekocentrum och senior expertis från Vidunderlig kommunikationsbyrå vill vi driva den gröna och liberala samhällsdebatten framåt i en av Sveriges mest dynamiska regioner, säger Tove Mellgren, samordnare för Fores Hela Sverige.

Inledningsvis fokuserar Fores Väst på hur automatiseringen påverkar arbetsmarknaden, i Västsverige och i Europa, med utgångspunkt i Fores antologi Machines, Jobs and Equality som får sin Sverigelansering på Fores Väst.

? Automatiseringen förändrar efterfrågan på arbetsmarknaden och påverkar inkomstfördelningen, men hur det slår ser väldigt olika ut i olika delar av landet och olika hörn av Europa. Därför behövs en regional fördjupning, som vi vill vara med att sätta fart på, säger Fores vice vd Andreas Bergström, en av redaktörerna till antologin.

Inriktningen på automatisering är en del av det starka näringslivsfokus som Fores Väst kommer att ha.

? Vi ser fram emot att bidra med nya perspektiv på nationella och globala frågor och är mycket stolta att representera Fores i väst, säger Andrea Jovell, VD för Vidunderlig kommunikationsbyrå som arbetar tillsammans med Holger Eriksson och Lars Dahlström.

Klimat- och energiperspektivet förstärks genom samarbetet med Ekocentrum, där Fores Väst också fysiskt kommer att ha sin hemvist.

? Ekocentrum är den naturliga mötesplatsen för samtal om klimat och energi, för alltifrån skolklasser till det engagerade näringslivet. Det förstärks genom samarbetet med Fores, säger Helen Sylvan, marknadsansvarig på Ekocentrum.

Välkommen på invigningen av Fores Väst, måndag den 6 februari klockan 17.00-19.00 på Ellipsen/VasaA, 50 meter från Ekocentrums entré, vid Aschebergsgatan 44, Göteborg!

Talare: 

- Automatiseringens gränser - Andreas Bergström, vice VD Fores
- Medias nya roll - Sofia Dahlström
- Fördel Göteborg & Västsverige - Jan Jörnmark, docent vid Chalmers och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
- Fordonsbranschen i väst - Matts Carlsson, fordonsanalytiker
- Vad händer inom energiområdet? - Anders Ådahl, Chalmers Styrkeområdesledare Energi.
- Västsverige - en plats för alla - Malin Lernfeldt, kommunikatör, Göteborgs Stadsmission.

För mer information om Fores Väst, kontakta:

Tove Mellgren, samordnare Fores Hela Sverige, tove.mellgren@fores.se 070 347 99 90
Helen Sylvan, marknadsansvarig Ekocentrum, helen.sylvan@ekocentrum.se 070 355 68 92
Andrea Jovell, VD Vidunderlig kommunikationsbyrå, andrea@vidunderlig.se 0703 970063


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status