IUC Z-GROUP - Företag får hjälp av studenter att nå klimatmål

Företag får hjälp av studenter att nå klimatmål

Newsdesk 16/9 09:54

Ett nytt projekt med miljön i fokus har precis startats där Mittuniversitetet och IUC Z-GROUP samverkar i en av fem noder runt om i Sverige. Syftet med projektet KTP Energi Sverige är att få företag att nå sina klimatmål genom samarbete med nyexaminerade studenter och universitet.

Nationellt kommer 30 nyexaminerade akademiker ges möjlighet att jobba i projektet som pågår till och med 2021. Under denna tid kommer 5-8 företag i Jämtlands län att få hjälp att bedriva utvecklingsprojekt inom energiområdet. För respektive deltagande företag anställs en nyexaminerad akademiker som blir ansvarig, samtidigt som det knyts en forskare/lärare och en affärscoach till projektet.

? Det här är verkligen win-win-win där deltagande företag utvecklas, akademiker får använda nyvunnen kunskap som språngbräda in i arbetslivet något som i sin tur stärker vår region, säger Gunnar Elmroth på IUC Z-GROUP.

? Jag ser fram emot att studenter kan bidra till att fler små- och medelstora företag vågar satsa på ny utveckling och jag hoppas att KTP-modellen också bidrar till att de hittar framtidens arbetskraft, säger Kristina Rådberg, projektledare för KTP vid Mittuniversitetet.

KTP-modellen (Knowledge Transfer Partnership) kommer från Storbritannien och har testats med stor framgång under några år av Högskolan Dalarna som nu är sammanhållande projektägare för de fem noderna. Halva projektbudgeten finansieras av EU via det nationella ERUF-programmet. Resten av pengarna kommer från regioner, lärosäten och företag.

Deltagande samverkanspartners är Högskolan Dalarna, Luleå Tekniska Universitet, IUC Norr, Mittuniversitetet, IUC Z-GROUP, IUC Dalarna, Högskolan i Gävle, Södertörns Högskola, Mälardalens Högskola och Högskolan Kristianstad.

Kontaktpersoner:
Kristina Rådberg, kristina.radberg@miun.se, 010-142 83 90
Gunnar Elmroth, gunnar.elmroth@iuczgroup.se, 070-229 47 56


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status