Videum AB - ?Företag från Kronoberg gräver guld i Kanada

?Företag från Kronoberg gräver guld i Kanada

Newsdesk 22/9 12:50

Scandinavian Startup Week är ett initiativ för att ta nya tillväxtföretag ut på internationella marknader. 24--29 september åker 20 utvalda startups från hela Sverige till Kanada för att delta i ett gediget utbytesprogram, möta investerare och skapa nya affärskontakter. Två av tillväxtföretagen tillhör företagsinkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg.

? Kanada erbjuder ett välkomnande affärsklimat och det här är en unik möjlighet för tillväxtbolagen att möta potentiella kunder och internationella investerare, säger Helena Collin, vd på Företagsfabriken.

I år firar Kanada dessutom 150 år som nation vilket gör att utbudet av aktiviteter är stort. Förutom inbokade affärsmöten deltar bolagen på Kanadas största tech event Startup Open House i Montreal för att pitcha för investerare och möta nya affärskontakter.

I programmet ingår även träffar med investment- och etableringsverksamheter samt besök på ett flertal inkubatorer och co-working places i städerna Montreal, Ottawa och Quebec.

? Kanada är ett mycket intressant alternativ för våra startups att komma in på den nordamerikanska marknaden. Etableringskostnaden är betydligt lägre än i USA och det ligger helt rätt i tiden, säger Urban Bergquist, affärsutvecklingsansvarig.

Företagen som deltar från Företagsfabriken i Kronoberg är Boosterway och Sales Scenario.

? Kanada är en av våra fem utvalda marknader som är särskilt intressanta för oss. Därutöver ser vi Montreal eller Ottawa som potentiella utgångspunkter för en framtida närvaro i Nordamerika. Hela den kontinenten är den absolut största i vår bransch, nästan oavsett vilken parameter man tittar på, säger Alexander Brorsson, vd på Boosterway.

Resan vänder sig främst till tillväxtföretag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion.

? Jag förväntar mig flera praktiska råd kring internationell etablering, säger Stefan Johansson på Sales Scenario.

Scandinavian Startup Week är ett återkommande initiativ som arrangeras av Företagsfabriken, BizMaker, Inkubera och Kalmar Science Park. Syftet är att ta svenska startups ut på internationella marknader.

Kontaktuppgifter:

Urban Bergquist, affärsutvecklingsansvarig
Företagsfabriken i Kronoberg AB
urban.bergquist@foretagsfabriken.se
073-359 59 99
www.foretagsfabriken.se

Alexander Brorsson, medgrundare
Boosterway AB
alexander@boosterway.com
070-639 67 96
boosterway.com

Stefan Johansson, grundare
Sales Scenario
stefan.johansson@salesscenario.com
070-378 44 70
www.salesscenario.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status