Företagarna Stockholms stad - Företagarna prisar förebilder i Stockholms stad

Företagarna prisar förebilder i Stockholms stad

Newsdesk 4/3 16:23

Årets finalister har ett par saker gemensamt, de drivs av viljan att förbättra och de är goda förebilder för andra. Annars skiljer sig årets finalister i Årets Företagare Stockholms stad 2016 mycket åt. Två begravningsentreprenörer, en IT-entreprenör och två konservatorer. Dessutom en företagare som driver tillverkande verkstadsindustri och fyra bröder som driver verksamhet med skruvar. En fantastisk blandning av företagare som nått långt och bidragit med mycket till Stockholm och Sverige!


Finalisterna i Årets Företagare Stockholms stad 2016 har alla olika bakgrund och representerar helt skilda branscher. Ändå är det mycket som förenar de 10 finalisterna och deras fem företag. De är alla skickliga och innovativa företagare och deras verksamheter är lönsamma. Men för att lyckas med sina företag har de också tagit stora personliga risker för att satsa på företaget. Genom sin existens förnyar de sina respektive branscher. Årets finalister bevisar också att det är de små företagen som skapar jobb och driver Stockholm och Sverige framåt.


Torsdagen den 10 mars kl 20.00 koras vinnaren på M/S Teaterskeppet (Skeppsbrokajen 104)*

Priset Årets Företagare Stockholms stad delas ut av Företagarna Stockholms stad, Sveriges största lokala företagarförening. Föreningens huvudsyfte är att förbättra företagarklimatet i Stockholm. Det görs bland annat via att driva opinion för bättre företagarvillkor, skapa mötesplatser, inspirera och sprida kunskap om företagares vardag och villkor. Priset har årligen delats ut i över tio år och anses vara det mest prestigefyllda företagarpriset man kan få.

10 finalister, fem företag

Stockholms Målerikonservering AB - Ewa Björdell och Kristin Fyrand
Ett genuint och brinnande intresse för olika typer av äldre måleri har lett till att dessa två entreprenörer fått många stora prestigeuppdrag. Genom att konsekvent bara anställa universitetsutbildade konservatorer och aldrig tumma på kvalitén har de höjt professionaliteten i branschen och ökat insikten om vikten av kunskap i detta krävande yrke.

IP Solutions - Glenn Sernbrandt
Arbetar inom data/telekomsektorn och erbjuder unika och banbrytande lösningar som är leverantörsoberoende. Drivs av att utveckla affären och har bland annat satsat stort på e-learning. Har medvetet valt att ta in en extern styrelse för att bredda företagets kompetens. Hjälper även andra små- och medelstora företagare.

Frid Begravning - Neta Ekelund och Camilla Flach
Egna erfarenheter gör att de vill förändra tankesättet i en konservativ och oligopolartad bransch. Det personliga engagemanget och att finnas till hands både före, under och efter begravningen är deras ledstjärna. Men även att sprida information för att skapa ro och trygghet för både gamla och anhöriga.

Brovex Mekaniska Verkstad - Aleksandar Kunovac
Övertog verksamheten efter pappans bortgång 2009 tillsammans med sin syster. Bara 31 år gammal är han redan idag en kompetent och omtyckt företagsledare som brinner för miljöinsatser, etik och en icke-hierarkisk företagskultur. Företaget lego producerar till globala industriföretag både i Spånga från sitt helägda dotterbolag i Serbien.

Arne Thuresson Byggmaterial AB - Pär, Jan, Åke och Ulf Thuresson
Ett familjeföretag som nu växlar in på tredjegenerationen. Arbetar inom tre affärsområden ? grund, vägg samt skruv och infästning. General-agenten som tagit skruvar till nästa nivå utvecklar också egna produkter och ställer krav på att alla fabriker skall ha bra arbetsförhållanden. För att lyckats har ledorden varit en öppen dialog och att lyssna.

Mer information om finalisterna och om utmärkelsen: http://www.foretagarna.se/Kalender/Stockholms-lan/Stockholm/2016/mars/arets-mingel-och-arets-foretagare-stockholms-stad-2016/

* Varmt välkommen att bevaka eventet! Kontakta verksamhetschef Nilla Tjälldén för ackreditering: telefon: 08-50 10 41 00 eller via e-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status