Paydrive AB - Försäkringsbolag tar betalt för 1 miljard mil i onödan

Försäkringsbolag tar betalt för 1 miljard mil i onödan

Newsdesk 1/6 08:49

För att köpa en bilförsäkring måste man ange sin förväntade körsträcka under året. Hos de allra flesta bolag kan man inte välja mindre än 1 000 mil per år. Trots det körs hela 2,2 miljoner bilar, eller 55 % av alla Sveriges bilar mindre än 1 000 mil om året. Det visar ny data från Trafikanalys ? en kunskapsmyndighet för transportpolitiken (se bifogat Faktablad). Detta innebär att svenska försäkringsbolag varje år tar betalt för över 1 miljard mil som aldrig körs.

- Det här är omodernt och ett helt onödigt slöseri, säger Andreas Broström, VD på Paydrive. Kunderna tvingas varje år försäkra sina bilar för många fler mil än de faktiskt kommer att köra. Med dagens teknik finns det möjlighet att betala för den sträcka som faktiskt körs. Trots det vägrar de stora bolagen att ta fram rättvisa premier till sina kunder. Det är som om McDonalds enbart skulle erbjuda plusmeny, fast att väldigt många bara vill ha en enkel hamburgare. Ett onödigt slöseri.

Utomlands har försäkringslösningar som gör det möjligt att betala som du kör funnits i nära tio år. Det svenska nystartade företaget Paydrive lanserade i mars en ny sorts bilförsäkring som baseras på konceptet betala som du kör. Med hjälp av så kallad telematik kan försäkringsbolaget avgöra hur långt bilen körs och därmed ta betalt för de mil som faktiskt körs. Ett mer modernt och rättvist sätt att ta betalt för bilförsäkring.

Vid frågor kontakta:

Andreas Broström, VD
072 722 94 48

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Broström

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status