Handelshögskolan i Stockholm - Forskare vid Handelshögskolan i Stockholm levererar en första analys av sociala företag i Sverige som en del av SEFORÏ:s forskningsprojekt

Forskare vid Handelshögskolan i Stockholm levererar en första analys av sociala företag i Sverige som en del av SEFORÏ:s forskningsprojekt

Newsdesk 28/10 10:02

En omfattande studie för att undersöka potentialen för socialt företagande har genomförts i ett antal EU länder, Ryssland och Kina. Forskare vid SITE på Handelshögskolan i Stockholm kan nu presentera en första analys av sociala företag i Sverige som en del av forskningsprojektet.

Det internationella projektet SEFORïS, som drivs av forskare från 7 EU-länder samt Ryssland och Kina, inleddes 2014 som en uppföljning av SELUSI-projektet och syftar till att bättre förstå och få en inblick i potentialen för socialt företagande i och utanför EU. SEFORïS, som står för Social Entrepreneurship as a Force for more inclusive and Innovative Societies, är ett forskningskonsortium finansierat av Europeiska Kommissionen.

De första resultaten kan nu presenteras i detaljerade rapporter från sex olika länder, däribland Sverige. Djupgående diskussioner kring en rad olika ämnen har förts med sociala entreprenörer från 106 olika företag i Sverige där deras sociala, ekonomiska och geografiska mål tas upp. Den svenska rapporten visar bland annat att Sverige, till skillnad från övriga länder som ingår i undersökningen, ser barn och ungdom som sin huvudsakliga målgrupp (42% av de sociala företagen som deltagit i undersökningen uppger att barn och ungdom är huvudmålgruppen). Sverige toppar även listan över sociala entreprenörer som rapporterar en årlig intäktstillväxt på över 20% (mellan 2013 och 2014 rapporterade 42% av de intervjuade sociala entreprenörerna en årlig intäktstillväxt som överstiger 20% per år).

Nästa steg för projektet blir en landsöverskridande och fördjupad jämförelse av insamlad data för att bättre kunna förstå holistiska trender, fakta och siffror.

För mer information kring projektet besök gärna SEFORIS hemsida eller SITE slideshare

Presskontakt:

Davis Plotnieks, Communication Manager
Stockholm Institute of Transition Economics
Tel: + 371 22004417
E-post: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status