Scandinavian Travel Innovation AB - Första resväskan i världen tillverkat med Biokomposit! Från svenska EPIC!

Första resväskan i världen tillverkat med Biokomposit! Från svenska EPIC!

Newsdesk 4/12 10:00

Första resväskan i världen tillverkat med Biokomposit! Från svenska EPIC!

EPIC PHANTOM BIO?

EPIC® PhantomBIO? - hållbarare, starkare och lättare tack vare material från Trifilon BioLite? och VTT? formsprutningsteknik. Det nyskapande svenska resväskeföretaget, EPIC Travelgear, lanserar nu med stolthet ett nytt skal för resväskor i den exklusiva Phantom-serien.

Phantom, byggd i ett stycke (unibody) och formgiven med innovativ VTT design, bokstavligen flödar över av den där speciella känslan du får när du upptäcker ett nytt sätt att göra saker på. Du känner verkligen att Phantom-modellen är unik, och vi menar att den nya BIO-versionen är den bästa Phantom vi någonsin skapat. Nya PhantomBIO är ett naturligt steg i EPIC: s ständigt pågående mission att skapa och utveckla produkter som på flera sätt lovar mer hållbarhet, inte minst miljömässigt.

Det är med stor glädje som vi nu introducerar det nya vackra nya materialet BioLITE. BioLITE tillverkas av det svenska materialutvecklingsföretaget Trifilon som består av en extremt hängiven grupp ingenjörer och materialexperter. De delar EPIC: s värderingar och brinner för att skapa material med överlägsen prestanda som samtidigt skonar miljön. BioLITE-materialet vi använder till PhantomBIO är en industriellt berikad hampa. Resultatet är ett kompositmaterial som är både lättare och starkare än det mer traditionella valet: polypropen. Detta tack vare att fibrerna i hampa har en förmåga att minska densiteteten på molekylär nivå.

Utöver det så är det unika Re:FRESH?-fodret avtagbart och kan tvättas i 40 grader (det kan också frysas för att eliminera risken för skadedjur efter resor till destinationer där sådana finns). Materialet består av 55 procent organisk bomull och 45 procent organisk hampatextil.

EPIC PhantomBIO har dessutom EPIC:s True and strong-garanti. Den är på 7 år. Garantin täcker alla skador på skalet, även om det är någon annan (läs: flygbolaget!) än du som orsakar skadan.

EPIC Travelgear tror på mer resande, men vi tror också på mindre och renare avfall. Teamen på EPIC och Trifilon är därför extremt stolta att få bidra med den här klimatvänliga produkten och att göra den tillgänglig för dina resor.

Den finns i färgerna NaturalWhite, Seagrass-GREEN och ForestBLACK.

FUNKTIONER:

Ytterskalet är utvecklat med Trifilon Biolite?, en naturfiber med förstärkt polypropen. Det svensktillverkade materialet används av EPIC för dess förmåga att skapa starkare och lättare produkter. Dessutom har Trifilon bytt ut icke förnybara material och i stället integrerat förnybara och biologiskt nedbrytbara ingredienser i tillverkningen.

Ytterskalsteknik: EPIC® VTT?.

Detta är EPIC: s eget koncept, polypropen formgiven i ett enda stycke. Förkortningen VTT står för Variable Thickness Technology. Tack vare vårt tillverkningskoncept har vi kunnat göra massor av små förbättringar i våra skal för att optimera styrka och lätthet i ett väldigt snyggt paket. Vi älskar polypropen för materialets styrka, stabilitet och de elastiska egenskaperna. Men kanske allt för de vackra linjerna, strukturerna och möjligheten för oss att skapa en väska med enorm detaljrikedom.

Yttre dragkedja:

Hög vattentålighet tack vare den gummerade ytan och med högsta kvalitet i smidighet och hållbarhet.

Hjul:

Lätta och smidiga DUALTRACK?-hjul som är lätta att byta ut vid slitage tack vare vår unika EPICstandard?interface.

Draghandtag:

En extra detalj med den här resväskan är att vi har utrustat den med ett mono-handtag av aluminium. Detta för att spara utrymme i väskan och öka dess packbarhet, men även för handtagets suveräna hållbarhet, vackra utseende och sköna ergonomi.

Lås:

Helt integrerat lås som håller godkänd TSA standard. Skapat av Travel Sentry®, ett globalt säkerhetssystem som tillåter att resväskan kan vara låst, medan det tillåter säkerhetspersonal att öppna och inspektera innehållet, utan att skada låset eller orsaka besvär för passageraren.

Scandinavian Travel Innovation

Björklundabacken 10, 436 57 Nya Hovås. Tel: +46 (0) 701-84 24 99.

Mail: info@tavelinnovation.se | jonas.lenberg@travelinnovation.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status