Västerås stad - Första spadtaget för Blåsbo nya konceptförskola

Första spadtaget för Blåsbo nya konceptförskola

Newsdesk 8/11 10:41

Media hälsas välkomna till första spadtaget för Blåsbo förskola på fredag den 10 november klockan 13:00, Vasagatan 67 i Västerås.

Behovet av förskoleplatser är stort i Västerås. För att kunna erbjuda alla barn i Västerås en förskoleplats har kommunen valt att satsa på konceptförskolor. Byggtekniskt betyder det att vi bygger samma byggnad på flera ställen i Västerås med olika fasader och utemiljö. Kostnaden beräknas till cirka 70 miljoner kronor.

Västerås stad har valt formen konceptförskola eftersom det bara behöver göras en projektering för byggnaden, men ändå får fler förskolor. Det spar tid och pengar och är lättare och billigare för staden att genomföra, samtidigt som man säkerställer en hög kvalite. 

Medverkar görJazmin Pettersson (S), ordförande i tekniska nämnden, Magnus Edström (MP), ordförande i fastighetsnämnden, Yvonne Carehag Gustafsson, verksamhetschef för förskoleverksamheten vid barn- och utbildningsförvaltningen, barn från förskola i närheten och konsulter.

Tid:
Fredag 10 november, klockan 13.00

Plats:

Vasagatan 67, Västerås

Mer information:
Patrik Widerönn, byggprojektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, 021-39 16 62, patrik.widerönn@vasteras.se

Yvonne Carehag Gustafsson, verksamhetschef för förskoleverksamheten vid barn- och utbildningsförvaltningen, 021-39 18 28
yvonne.carehag.gustafsson@vasteras.se 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status