Folkuniversitetet i Göteborg - Framgång för nyexaminerade konceptutvecklare för besöksnäring och småskaligt företagande

Framgång för nyexaminerade konceptutvecklare för besöksnäring och småskaligt företagande

Newsdesk 27/5 05:00

Den första kullen på Folkuniversitetets YH-utbildning till Konceptutvecklare för besöksnäring och småskaligt företagande har tagit examen. Alla som gått utbildningen har fått jobb eller driver egna företag. Examen hölls i natursköna Upperud i Dalsland.

De nyexaminerade har lärt sig mycket om besöksnäring, projektledning och marknadsföring, men framför allt om entreprenörskap och konceptutveckling. Utbildningen är individualiserad, vilket innebär att alla arbetar med egna projekt.

? De studerande jobbar i skarpt läge med att driva sina egna projekt, en kompetens som olika organisationer kunnat dra nytta av när de varit ute på sina praktikplatser. Vi fokuserar även på att utveckla affärsplaner, sälja in och söka stöd till respektive projekt, säger Jan Stalfors, huvudlärare.

Spännande projekt inom destinationsutveckling och kultur

Utbildningen genomförs på distans men har sin utgångspunkt i Trollhättan. De studerande kommer från olika håll i landet.

? Jag jobbar med att göra Falun till en attraktiv cykeldestination. Jag har förankrat detta hos kommunen, föreningar och besöksmål. Dessutom har jag fått förstudien finansierad, säger Bodil Ljungberg, journalist med lång erfarenhet av resereportage.

Skulptören och egenföretagaren Annika Andersson har jobbat med att driva camping i många år men valde under utbildningens gång att byta riktning startat workshops inom konst. Hon jobbar även med att hjälpa andra konstnärer att marknadsföra och utveckla sin verksamhet.

? För mig har det varit bra att se vilka bitar som är viktiga och vad man bör prioritera för att företagandet skall bli hållbart och långsiktigt, både ur ett lönsamhetsperspektiv och på det personliga planet.

Arbetsmarknaden mycket god just nu

De studerande är mycket nöjda med utbildningen. Alla har fått jobb eller driver egna företag, förutom en som håller på att avsluta parallella studier i business management.

? Det är roligt att det har gått så bra för våra studerande. Arbetsmarknaden för utvecklare inom besöksnäring och småskaligt företagande är mycket god just nu, säger Jan Stalfors.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status