Gothia Innovation - Framgångsrik spelinkubator i Göteborg firar ettårsjubileum

Framgångsrik spelinkubator i Göteborg firar ettårsjubileum

Newsdesk 25/1 06:00

Gothia Innovation AB har under flera år utvecklat en framgångsrik inkubatorverksamhet för spelindustrin i Skövde ? The Game Incubator i Gothia Science Park. För ett år sedan tog Gothia Innovation nästa steg och etablerade The Game Incubator i Göteborg genom ett samarbete med Lindholmen Science Park AB.

Sedan invigningen av The Game Incubator på Lindholmen förra året har Gothia Innovation AB, som även driver spelinkubatorn i Skövde, varit involverade i uppstarten av 22 nya spelbolag i Göteborg.

- Förra året coachade vi totalt 55 individer som tillsammans har dragit in nästan 10 miljoner i riskkapital. Vi har i dagsläget spelutvecklare från Belgien och England som har flyttat till Sverige för att starta sitt spelbolag hos oss. Det är ett fint betyg på det arbete vi gör i Skövde och Göteborg, det visar också att The Game Incubator är en erkänd spelinkubator både nationellt och internationellt, säger Christian Riedl, affärscoach, The Game Incubator.

- Genom The Game Incubator får nya, lovande spelbolag en chans att växa i ett sammanhang som erbjuder tillgång till expertkunskap, affärscoachning samt nya kontakter och nätverk. I spelinkubatorn har vi tidigare arbetat med Coffee Stain Studios, som ligger bakom världssuccén Goat Simulator. Ett annat exempel är Stunlock Studios som under 2016 släppte storsäljaren Battlerite, ett spel som minst sagt tog marknaden med storm, säger Anne-Marie Kaufmann, stf. verksamhetsansvarig, The Game Incubator.

Etableringen av The Game Incubator i Göteborg är ett resultat av god regionsamverkan mellan Gothia Innovation AB och Lindholmen Science Park AB.

- The Game Incubators attraktionskraft i den ständigt växande spelindustrin är en verklig tillgång för ekosystemet här på Lindholmen Science Park. Vi är mycket positiva till samarbetet med Gothia Innovation samt VGR, och genom de samverkansprojekt som drivs här både främjas och stöttas spelutveckling och nya etableringar i regionen, vilket på sikt stärker Sveriges position på den internationella spelmarknaden ytterligare, säger Niklas Wahlberg, VD, Lindholmen Science Park AB.

Ettårsjubileet firas den 25 januari med Öppet hus i The Game Incubators lokaler på Lindholmen Science Park i Göteborg. Läs mer om aktiviteten här.

För mer information
Vill du veta mer om The Game Incubator är du välkommen att höra av dig till Anne-Marie Kaufmann via

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status