Screen Interaction - Framgångssagan från Umeå flyttar hem igen

Framgångssagan från Umeå flyttar hem igen

Newsdesk 20/5 10:00

Design- och innovationsbyrån Screen Interaction grundades 2008 av fyra studenter på civilingenjörsprogrammet i interaktion och design på Umeå universitet. Bara åtta år senare är byrån en internationell spelare med kontor i Stockholm och Dubai, en omsättning på 80 miljoner kronor och fler än sjuttio anställda. När företaget nu öppnar sitt tredje kontor väljer man att göra det i ?hemstaden? Umeå.

? Det här är ett viktigt och naturligt steg i vår utveckling. Umeå är en väldigt viktig stad när det kommer till design och teknik. Universitetet har fostrat många av landets främsta specialister i vårt skrå och har en växande digital community som vi vill vara med och driva, säger Pernilla Dahlman, vd på Screen Interaction.

Idén till satsningen kommer från medarbetarna själva och kontoret kommer att startas av Robert Holma och Fredrik Johansson, två av företagets trotjänare som också har studerat interaktion och design i Umeå. Möjligheten att flytta norrut efter åren i Stockholm och samtidigt fortsätta arbeta med bolagets intressanta projekt och kunder gjorde att de valde att ta chansen.

? Mina år på Screen Interaction har format mig till den yrkesperson jag är idag. Tack vare dem har jag arbetat med både svenska och internationella storföretag och haft hela världen som min arbetsplats. Nu får jag dessutom chansen att ta med mig mina erfarenheter och flytta hem till Umeå igen vilket känns oerhört kul, säger Fredrik Johansson som är uppväxt i Umeå och förutom jobbet på Screen Interaction har delägarskap i startupen Raft.

? Umeå har ett fantastiskt erbjudande kring utbildning i design och teknik på universitet och konstnärligt campus. Dessutom har man ett starkt växande digitalt community. Vi vill ta med oss våra lärdomar från att jobba med kunddrivna design- och utvecklingsprocesser för digitala lösningar, och arbeta med både näringsliv och studenter i Umeå för att fortsätta bygga på den stolta tradition som redan finns här, fortsätter Robert Holma som varit på Screen Interaction i drygt sex år och följt med på resan från tio till fler än sjuttio anställda.

För mer information, kontakta:

Pernilla Dahlman, vd,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status