IUC Z-GROUP - ?Frihandelsavtalet CETA öppnar nya marknader för Woolpower

?Frihandelsavtalet CETA öppnar nya marknader för Woolpower

Newsdesk 31/10 08:04

Handelsavtalet CETA mellan EU och Kanada innebär möjligheter för textilföretaget Woolpower i Östersund att växa i Kanada. I och med avtalet slopas de 18-procentiga tullarna och andra handelshinder. Media är välkomna till företaget för att höra om framtida satsningar onsdagen den 2 november.

? För oss betyder det otroligt mycket. Vi har varit straffade med en extra kostnad på 18 procent i form av tull. Något som våra norska konkurrenter sluppit, då Norge sedan tidigare redan har ett frihandelsavtal med Kanada. Det har inte varit konkurrens på lika villkor, vilket det blir nu när tullarna avskaffas även för oss. Vi ska nu inrikta oss mot exempelvis myndigheter, räddningstjänst och energibolag där det finns en stor efterfrågan på varma underställ, säger Adam Brånby, delägare i Woolpower.

EU-besök
Woolpower och ägaren Adam Brånby har jobbat mycket för frihandelsavtalet CETA, Comprehensive Economic and Trade Agreement, med Kanada. Han har kämpat för att politikerna verkligen ska förstå betydelsen av slopade tullar för mindre företag. För EU-parlamentarikerna i Bryssel har han berättat om situationen för Woolpower och snedvriden konkurrens.

På onsdag kommer två av parlamentarikerna, Olle Ludvigsson (S), Göteborg och Jens Nilsson (S), Östersund till Woolpower för att lära sig mer om företagets situation och framtida satsningar.

? Avtalet gynnar inte bara Woolpower, utan alla små och medelstora företag inom hela EU. CETA underlättar företagens utveckling lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Ett starkt näringsliv är en förutsättning för välfärd inom hela EU, säger Jens Nilsson (S), EU-parlamentariker från Östersund.

Sverige är ett av världens mest exportberoende länder. För många små och medelstora företag är tullar och andra typer av handelshinder ett stort problem.

? Mindre företag har oftast inte samma ekonomiska resurser som stora företag. Att få bort tullarna är viktigt för att företag som Woolpower ska kunna växa och satsa på utveckling, säger Olle Ludvigsson (S), EU-parlamentariker från Göteborg. 

Woolpower har hela sin produktion av underställ och förstärkningsplagg i ull förlagd i Östersund. För dem är frihandelsavtalet storpolitik på internationell nivå med direkt påverkan på företaget.

? 80 procent av vår produktion går på export. Att vi lyckas exportera våra produkter är en förutsättning för att vi ska kunna ha kvar all produktion i Östersund, att människor har jobb att gå till och att det blir skattekronor till länet. EU-politiken är extrem viktig för alla som bor och verkar i Östersund och länet. Handelsavtalet är ett konkret exempel på det, säger Adam Brånby.

På onsdag den 2 november är media välkomna till i Woolpowers fabrik i Odenskog.

Vid träffen deltar: Adam Brånby och Linus Flodin, Woolpower, EU-parlamentarikerna Olle Ludvigsson (S) och Jens Nilsson (S), Östersunds kommunalråd AnnSofie Andersson (S), oppositionspolitikerna Bosse Svensson (C) och Joel Nordkvist (M) samt Ola Toftegaard, Svenskt Näringsliv.

Dag: onsdag 2 november
Tid: klockan 13-15

Kontaktuppgifter:
Adam Brånby, delägare Woolpower, 070-537 28 70
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status