Fryshyset - Fryshuset Nybro startas i partnerskap med Nybro Bostad AB. Detta är historiskt då det första Fryshuset på landsbygden startas i Sverige.

Fryshuset Nybro startas i partnerskap med Nybro Bostad AB. Detta är historiskt då det första Fryshuset på landsbygden startas i Sverige.

Newsdesk 21/6 14:39

1 september invigs Fryshuset i Nybro, genom ett mycket nära samarbete med Nybro Bostad AB har detta möjliggjorts.

Fryshuset finns sedan tidigare i Stockholm, Husby, Skärholmen, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och mobilt i Kalmar län och är en icke vinstdrivande stiftelse. Fryshuset har sedan tidigare stöd av Regionförbundet i Kalmar län för att som mål etableras i två kommuner fram till 2019.

Nybro Bostad AB som idag framgångsrikt driver ett integrationsprojekt tillsammans med lokala föreningar för en bättre miljö och större trygghet i ett av sina miljonprogramområden genom Allaktivitetshuset Frysdisken och verksamheten Gula grillen, blir grunden för Fryshuset Nybro. Fryshuset och Nybro Bostad AB har tecknat ett, ?IOP? Idéburet Offentligt Partnerskap, och kommer i samarbete och partnerskap att driva verksamheten.

Tillsammans kan Fryshuset och Nybro Bostad AB åstadkomma nya goda möten och berikande miljöer för unga och vuxna som arbetar med unga och mellan generationer. Unga får då goda förutsättningar att bidra till att vara delaktiga att bygga det trygga samhället och vara med­skapande till sin egna goda uppväxt, ett gott liv och ett hållbart samhälle såväl just nu som i framtiden i Nybro kommun.

Samtidigt ser Fryshuset möjligheter att än mer, utveckla det påbörjade arbetet tillsammans med Nybro kommun, studieförbunden, föreningarna och samtliga medborgare i Nybro.

En lokal förening har bildats, KFUM Fryshuset Nybro. Detta för att kunna organisera och utveckla ungas passioner. En styrgrupp bestående av NBAB och Fryshuset kommer leda det strategiska lokala arbetet.

För mer information kontakta:

Fryshuschef Småland/Öland: John Heyne, telefon: 0761-26 95 82

Biträdande Fryshuschef Småland/Öland: Karolina Jerner, telefon 0761-26 95 34

VD Nybro Bostad AB: Sulev Pull, telefon 0481-459 05


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status