Bubs Godis - Gelatinfritt skumgodis från BUBS!

Gelatinfritt skumgodis från BUBS!

Newsdesk 22/2 15:43

Äter man skumgodis från lösgodishyllan så äter man från och med nu gelatinfritt godis! Om man väljer skumgodis från svenska BUBS Godis vill säga. Förändringen görs framför allt för att få en bättre konsistens och textur på skumgodisarna. BUBS har sedan tidigare gelatinfritt i allt sitt påsgodis som dessutom är Fairtrade-märkt.

Gelatinfritt skumgodis
BUBS Godis har sedan tidigare gelatinfritt godis i sina påsar och tar nu ett ytterligare steg genom att även ersätta gelatinet i allt sitt skumgodis som finns i lösgodisavdelningarna.

- Vi ersätter gelatinet med potatisprotein för vårt skumgodis i lösgodissortimentet med start vecka 7. Detta ger enligt oss produkten en ännu bättre konsistens, berättar Ulrik Lindström, delägare och produktutvecklare hos BUBS Godis i Jönköping. Under en övergång kan det dock finnas gelatin kvar genom de godisbitar som finns i handelns lager.

Hållbar utveckling är viktigt
- Vi har ett kontinuerligt utvecklingsarbete för en hållbar utveckling, säger Henrik Elfwing, VD för BUBS Godis. Vi har ett samarbete med Fairtrade gällande socker och i stort sett samtidigt beslutade vi oss för att ersätta gelatinet för vårt skumgodis i påse, fortsätter Henrik. Nu tar vi alltså nästa kliv och genomför förändringen för vårt skumgodis fullt ut. Som en positiv effekt av detta kan vi nu också nå en lite bredare målgrupp då vi inte har kvar några animaliska tillsatser i skumgodiset. Och fler innovationer är på gång, lovar Henrik Elfwing.

Lösgodis från BUBS marknadsförs bland annat på svensk dagligvarumarknad och i servicehandeln.

Mer information:
Henrik Elfwing
VD Managing Director, BUBS Godis

0706?42 88 84 |

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status