Jokkmokks kommun - Genuin kultur lockar internationella besökare till Jokkmokks julmarknad

Genuin kultur lockar internationella besökare till Jokkmokks julmarknad

Newsdesk 16/10 12:58

En unik profil och mycket kringaktiviteter. Jokkmokks julmarknad, som arrangeras i större format för andra året i rad, är en upplevelse för besökaren. Årets julmarknad, som går av stapeln den 8-10 december, har flera nyheter på programmet ? med prägel av det lokala hantverket, smak- och kulturupplevelserna. Med julmarknaden stärks Jokkmokks ställning som arrangör av kulturella upplevelser och lokalt hantverk på en genuin plats.  

- Jokkmokk är inte bara vintermarknaden, och det här är ytterligare ett tillfälle att visa Jokkmokk. Vi är duktiga på vinteraktiviteter, säger Lotta Willborg Stoor, ena halvan av designduon Stoorstålka, som i år har för avsikt att satsa på en utelounge utanför sin butik.

Elise Tullnär Nilsson från Kulturföreningen Gamla Apoteket lyfter fram samarbetet mellan föreningar, organisationer och företagare som en lyckad komponent i satsningen på en större julmarknad.

- Julmarknaden har mycket kringarrangemang, entusiasmen är stor och alla gör någonting speciellt för den här helgen. Snön är så ren och vit, vi har norrsken, vackra omgivningar och genuint hantverk, säger hon.

Bakom arrangemanget står en arbetsgrupp med representanter från näringslivet, föreningar, kommunen, Destination Jokkmokk och andra entusiaster.

- Vi har utvärderat förra årets marknad och har kunnat planera den här julmarknaden under längre tid. I år har vi samarbetat med fler internationella researrangörer som erbjuder Jokkmokks julmarknad till sina gäster, bland annat via direktflyg till Skellefteå och Arvidsjaur, säger Destination Jokkmokks affärsutvecklare Petra Holmbom.

Per-Niila Stålka och Lotta Willborg Stoor lyfter fram Duodjimarknaden som är en av nyheterna för årets julmarknad. I Café Gásskas lokaler arrangeras en popupbutik med samiskt hantverk till försäljning, utställningar och lokal samisk mat i ett samarbete mellan Vallje och Viddernas hus.

- Den samiska inriktningen som Jokkmokks julmarknad har, med mathantverk och duodji, finns ingen annanstans, säger Petra Holmbom.

Flera företag har paket, produkter och erbjudanden speciellt framtagna till Jokkmokks julmarknad. Hotellpaket för hela helgen med julbord, midvinterblot på Viddernas café och matupplevelsen Njálgge, i samarbete mellan matkreatören Eva Gunnare och renköttsförädlaren Helena Länta, finns bland erbjudandena. Till julmarknaden finns också en extrainsatt transfer mellan Luleå Airport och Jokkmokk.

- Transferlösningen skapades för att möta intresset från internationella turoperatörer och är en viktig del i att den internationella gästen ska kunna ta sig hit. Vi har ett fantastiskt läge med närhet till Arvidsjaur Airport och Luleå Airport, det skapar stor potential för Jokkmokks besöksnäring, säger PO Lindroth, VD och destinationsutvecklare på Destination Jokkmokk.

Läs mer: www.jokkmokksjulmarknad.se

Kontaktpersoner: 

Petra Holmbom, Destination Jokkmokk: 070-666 45 78
Elise Tullnär Nilsson, Kulturföreningen Gamla Apoteket: 073-047 11 25


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status