Kronprinsessparets Stiftelse - ?Gerda Nilsson Tjernström ny verksamhetschef för Generation Pep

?Gerda Nilsson Tjernström ny verksamhetschef för Generation Pep

Newsdesk 22/6 08:09

För snart ett år sedan grundades Generation Pep (GEN-PEP) på initiativ av Kronprinsessparet med visionen att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Tillsammans med framstående aktörer från svenskt näringsliv och den ideella sektorn vill Generation Pep driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Idag består organisationen av fem personer varav bland annat Carolina Klüft rekryterades under september 2016. Nu tillträder Gerda Nilsson Tjernström som ny verksamhetschef.

Gerda Nilsson Tjernström är civilingenjör och har en bred bakgrund, både från privat och offentlig sektor, bland annat som Managementkonsult på McKinsey & Co och som biträdande rektor på Eriksdalsskolan i Stockholm.

- Vi har flera stora satsningar som kommer att rulla ut inom kort och med Gerdas relevanta bakgrund, både från näringslivet och skolväsendet, ser vi att hon kommer att tillföra mycket för vår ambition att engagera alla delar av samhället för att främja barn och ungas fysiska hälsa, säger Elin Annwall, verksamhetschef för Kronprinsessparets stiftelse.

- Stillasittande är en av vår tids största utmaningar. Se bara på siffran att pojkar i årskurs 5 tar idag 25% färre steg på en dag än vad barn i samma ålder gjorde för bara 13 år sedan. Det kan inte bara vara upp till den enskilda föräldern eller läraren att ändra på det här, utan vi måste alla hjälpas åt. Här tror jag att Generation Pep kan ha en otroligt viktig roll att spela, genom att samla goda krafter, säger Gerda Nilsson Tjernström.

- Jag är imponerad över det arbete som har gjorts under dessa elva månader. Idag har vi ett 30-tal av de tyngsta aktörerna med oss från svenskt näringsliv, vi samarbetar med universitet, högskolor och myndigheter och har också massvis med fantastiska eldsjälar och föreningar som brinner för frågan. Det är så många som vill göra något för barn och ungas hälsa och tillsammans är jag övertygad om att vi kan göra skillnad. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta driva det här viktiga arbetet på Generation Pep, avslutar Gerda Nilsson Tjernström.

Gerda Nilsson Tjernström tillträder sin tjänst från och med den 1 augusti 2017.

För ytterligare information, kontakta:
Marika Kehrer, kommunikationsansvarig, 070-368 55 23,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status